Persberichten

 • DAS waarschuwt vakantiegangers

  6 februari 2013 Amsterdam, 6 februari 2013 - DAS waarschuwt automobilisten in verband met de komende skivakanties voor strenge controles in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Italië. Zo moet men in de grote Duitse steden met een milieuvignet rondrijden, mogen navigatiesystemen in Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland geen flitspalen signaleren en zijn in Italië bepaalde stadsdelen verboden gebied. Er staan forse boetes op het overtreden van deze bij de Nederlandse automobilist doorgaans onbekende verkeersregels.

  Lees meer
 • Europees Hof geeft duidelijkheid aan luchtvaartpassagiers

  23 oktober 2012 Amsterdam, 23 oktober 2012 - Vandaag heeft het Europese Hof bevestigd dat passagiers van langdurig vertraagde vluchten compensatie kunnen krijgen van luchtvaartmaatschappijen. Peter Meijer werkzaam bij financieel-juridisch dienstverlener DAS is verheugd over deze uitspraak.

  Lees meer

 • Karin Korstanje, nieuwe Chief Legal Business

  25 september 2012 Amsterdam, 25 september 2012 - Karin Korstanje is onlangs in dienst getreden bij DAS als Chief Legal Business. Zij geeft leiding aan alle activiteiten van DAS op het terrein van juridische adviesdiensten, uitgezonderd rechtsbijstand vanuit het verzekeringsbedrijf.

  Lees meer

 • DAS opent vestiging in Utrecht

  10 september 2012 Amsterdam, 10 september 2012 - De grootste financieel juridisch dienstverlener van Nederland, DAS, opent in september 2012 een nieuwe vestiging in Utrecht. Met deze nieuwe vestiging in Utrecht maakt DAS juridische en financieel-juridische hulp nog toegankelijker in die regio.

  Lees meer

 • Juridisch spreekuur op 7 augustus

  1 augustus 2012 Amsterdam, 1 augustus 2012 - DAS houdt juridisch spreekuur voor huisartsen en tandartsen. Zorgverleners staan steeds vaker voor uitdagingen die verder gaan dan het leveren van goede zorg en die op juridisch gebied ernstige consequenties kunnen hebben. Daarom organiseert financieel-juridisch dienstverlener DAS op dinsdag 7 augustus een telefonisch spreekuur. Het thema is ‘Patiëntenklachten’. Huisartsen en tandartsen kunnen bellen voor juridisch advies.

  Lees meer

 • Resultaat DAS in 2011 gestegen naar 39 miljoen euro

  18 juni 2012 Amsterdam, 18 juni 2012 - DAS is in 2011 verder gegroeid in de markten van rechtsbijstandverzekeringen, incassodiensten en betaald juridisch advies. DAS versterkt daarmee zijn positie als Nederlands grootste juridische en financieel-juridische dienstverlener.

  Lees meer

 • Balkenende spreekt tijdens Masterclass

  6 juni 2012 Amsterdam, 6 juni 2012 - DAS organiseert op 19 juni 2012 in het instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum een masterclass met als thema: 'MVO als winstgevende bedrijfsstrategie in crisistijd'. DAS geeft deelnemers, afkomstig uit de financiële top van Nederlandse bedrijven en instellingen, samen met sprekers Jan Peter Balkenende en Leen Zevenbergen antwoord op de vraag: ‘Welke kansen MVO biedt in tijden van crisis?’.

  Lees meer

 • Gratis workshop consumentenrecht in Rijswijk

  5 juni 2012 Amsterdam, 5 juni 2012 - DAS organiseert op donderdag 7 juni 2012 een workshop consumentenrecht. De workshop is bedoeld voor iedereen die wil weten wat zijn rechten zijn als hij een geschil heeft over de aankoop van een product, of levering van een dienst.

  Lees meer

 • DAS maakt Factoring toegankelijk voor MKB

  27 maart 2012 Amsterdam, 27 maart 2012 - DAS introduceert een laagdrempelige factoring oplossing voor het MKB. Ondernemers met een omzet al vanaf 500.000 euro kunnen van de dienstverlening gebruik maken. DAS brengt factoring in de maand april onder de aandacht via een landelijke radiocampagne op diverse zenders.

  Lees meer

 • BNR Juridische Zaken gaat sponsorship met DAS aan

  13 maart 2012 Amsterdam, 13 maart 2012 – Het BNR programma Juridische Zaken wordt per 1 april gesponsord door DAS. In dit programma wordt aandacht besteed aan alles wat met recht en onrecht te maken heeft. Ger Welbers, Commercieel Manager Market Solutions van BNR, is zeer te spreken over DAS als partner van dit programma.

  Lees meer

 • DAS geeft met 2 nieuwe campagnes antwoord op de crisis

  23 februari 2012 Amsterdam, 23 februari 2012 – Financieel juridisch dienstverlener DAS vraagt met 2 nieuwe reclamecampagnes aandacht voor de vragen die, juist nu tijdens een periode van crisis, spelen bij consumenten en bedrijven. Vanaf 23 februari lanceert DAS een nieuwe radiocampagne gericht op ondernemers en een tv-campagne voor particulieren. In de campagnes is er aandacht voor nieuwe producten van DAS en speelt DAS in op een stijging van het aantal vragen en conflicten op het gebied van werk en wonen sinds het laatste kwartaal van 2011.

  Met deze campagnes wil DAS vooral laten zien dat men in economisch moeilijke tijden op juridische en financiële steun kan rekenen. Met nieuwe producten als Prepaid Rechtshulp voor particulieren en een uitgebreid verzekeringsproduct voor ondernemers maakt DAS haar kennis en expertise voor een nog breder publiek toegankelijk.

  Lees meer

 • Nieuw verschenen in de Voor Dummies-serie: Recht voor Dummies

  20 oktober 2011 Amsterdam, 20 oktober 2011 – Aan de bekende zwart-gele serie Voor Dummies is sinds vandaag het boek Recht voor Dummies toegevoegd. Recht voor Dummies is geschreven door de juridisch specialisten van DAS en uitgegeven door Pearson Education Benelux. De bekende Voor Dummies-serie legt op een heldere en toegankelijke manier de basis uit van ingewikkelde onderwerpen.

  Aanleiding om dit boek te schrijven is het feit dat onze samenleving steeds juridischer wordt en veel Nederlanders moeite hebben hier hun weg in te vinden. Daarom wilden medeauteurs, jurist Olav Wagenaar en juridisch medewerker Mireille Detrixhe van DAS, het recht voor een brede groep toegankelijker te maken.

  Lees meer
 • Resultaat DAS in 2010 bevredigend: winst komt uit op 36 miljoen

  mei 2011 DAS is in 2010 verder gegroeid in de markten van rechtsbijstandverzekeringen, incassodiensten en betaald juridisch advies. DAS verstevigt daarmee zijn positie als Nederlands grootste juridische en financieel-juridische dienstverlener.

  Lees meer
 • DAS nieuwe rugsponsor op shirt van FC Groningen

  juli 2010 DAS wordt de nieuwe rugsponsor op het shirt bij de uitwedstrijden van FC Groningen. DAS is gespecialiseerd in rechtsbijstandverzekeringen, juridisch advies en incasso. Het bedrijf heeft vestigingen verspreid over het hele land en zetelt met het hoofdkantoor in Amsterdam. DAS volgt als rugsponsor het Waddeneiland Ameland op, dat na drie seizoenen van het uitshirt verdwijnt. DAS en FC Groningen zijn een verbintenis voor één jaar aangegaan.

  Lees meer
 • DAS behaalt in 2009 een bevredigend resultaat: winst gaat naar 45 miljoen euro

  mei 2010 DAS is in 2009 verder gegroeid in de markten van rechtsbijstandverzekeringen, incassodiensten en betaald juridisch advies. DAS verstevigt daarmee zijn positie als Nederlands grootste juridische en financieel-juridische dienstverlener.

  Lees meer
 • DAS voor derde seizoen hoofdsponsor Das je goed recht

  november 2009 In januari 2010 start de derde reeks van het succesvolle juridische consumentenprogramma Das je goed recht. Ook dit keer neemt John van den Heuvel de presentatie voor zijn rekening. Het vorig seizoen keken gemiddeld 1,1 miljoen mensen naar het programma dat geproduceerd wordt door Endemol. Juridische specialisten van DAS geven antwoord op vragen van kijkers en advies over de aanpak van juridische cases. Das je goed recht begint in januari en wordt gedurende elke zondag uitgezonden bij SBS 6.

  Lees meer
 • DAS waarschuwt vakantiegangers

  juli 2009 DAS waarschuwt automobilisten voor strenge controles in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Italië. Zo moet men in de grote Duitse steden met een milieuvignet rondrijden, mogen navigatiesystemen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland geen flitspalen signaleren en zijn in Italië bepaalde stadsdelen verboden gebied. Er staan forse boetes op het overtreden van deze bij de Nederlandse automobilist doorgaans onbekende verkeersregels.

  Lees meer
 • DAS biedt klant en intermediair elektronische inzage in dossiers

  juni 2009 Rechtsbijstandverzekeraar DAS biedt klanten sinds 15 juni via internet inzage in hun dossier. Dit gebeurt via een speciaal hiervoor ontwikkelde extranettoepassing waar klanten op eenvoudige wijze een overzicht krijgen van de schades, van hetgeen de juridische specialist van DAS voor hen doet en van andere relevante gegevens.

  Lees meer
 • Harry van der Wal, Chief Financial Officer bij DAS

  mei 2009 Onlangs is Harry van der Wal (1958) in dienst getreden bij DAS. Van der Wal is als Chief Financial Officer eindverantwoordelijk voor alle financiële aangelegenheden binnen DAS Holding N.V.

  Lees meer
 • DAS koppelt actie aan tv-programma Das je goed recht

  januari 2009 Het eerste kwartaal van 2009 is hét moment om mensen te wijzen op de zekerheid van een rechtsbijstandverzekering. Vanaf zondag 11 januari wordt het juridische televisieprogramma Das je goed recht weer uitgezonden op SBS 6 om 21:30 uur. Deze keer met presentator John van den Heuvel.

  Lees meer