Uw werk­ge­ver wil u ont­slaan via de rech­ter

Uw werkgever wil niet met u verder. Bijvoorbeeld omdat hij vindt dat u niet goed functioneert. Of omdat hij vindt dat jullie niet meer met elkaar samen kunnen werken. In dat geval kan hij de rechter vragen de arbeidsovereenkomst te beëindigen.

Graag helpen wij u hierbij. Met behulp van veelgestelde vragen en antwoorden vindt u alle nodige informatie over deze ontslagsituatie. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een transitievergoeding? Gebruik dan de handige tool. Deze is ontwikkeld door ArbeidsmarktResearch UvA B.v., onderdeel van de Universiteit van Amsterdam, in samenwerking met DAS. Deze is voor u als klant gratis beschikbaar. Bent u bij DAS verzekerd? Dan kunt u de tool gebruiken als aanvulling op de hulp van een jurist van DAS. 

 

> Belangrijk om te weten

> Beoordeel uw situatie

> Wat kunt u zelf doen?

 

Be­oor­deel uw si­tu­a­tie

Uw werkgever heeft de kantonrechter gevraagd de arbeidsovereenkomst te beëindigen of heeft aangekondigd dat te gaan doen. Via de tool 'Transitievergoeding Berekenen' ziet u gratis en snel of u bij ontslag in aanmerking komt voor een ontslagvergoeding.

Transitievergoeding berekenen

Met de tool ‘Transitievergoeding berekenen’ kunt u, op basis van uw specifieke situatie, snel en eenvoudig te weten komen of u aanspraak kunt maken op een transitievergoeding. Als dat het geval is dan laat de tool ook zien op welk bedrag u mag rekenen. Wij raden u aan om bij gebruik van deze tool 3 recente loonstroken en uw arbeidsovereenkomst bij de hand te houden.

Start de berekening
Wat kunt u zelf doen?
Hulp van een ju­ri­disch spe­ci­a­list

Hebt u een rechtsbijstandsverzekering bij DAS?
Hebt u na het raadplegen van de informatie op deze site behoefte aan hulp van een juridisch specialist van DAS en bent u bij DAS verzekerd voor rechtsbijstand? Dan kun u via dit formulier uw vraag aan ons voorleggen. Wij bellen u dan uiterlijk binnen 48 uur op werkdagen terug om te bespreken op welke manier wij u het beste kunnen helpen.

Geen rechtsbijstandverzekering toch hulp van DAS?
Ook als u geen rechtsbijstandverzekering hebt bij DAS, kunnen wij u helpen. Kiest u dan voor Flexx van DAS: Rechtshulp voor een vast bedrag.

Hebt u interesse om u voor toekomstige geschillen te verzekeren voor rechtsbijstand? Bekijk dan de mogelijkheden van onze rechtsbijstandverzekering

Neem con­tact op