product

Conflictbemiddeling met mediation

Voorkom een gang naar de rechter

U heeft een zakelijk conflict en wil tijdrovende procedures voorkomen? Mediation laat partijen met elkaar communiceren en helpt bij het vinden van een snelle win-win oplossing.

Gratis adviesgesprek

Uw voordelen

Zelfs met de beste zakenrelaties of werknemers kunnen conflictsituatie ontstaan. Komt u er samen niet meer uit en wilt u beide tot een oplossing komen? Dan is mediation een goede manier om u hierbij te helpen. Met mediation bespaart u kosten op juridische procedures, zoekt u samen naar de juiste oplossing voor het probleem en worden alle afspraken vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst. U wordt bijgestaan door een ervaren geregistreerd MfN (Mediatorsfederatie Nederland, voorheen NMI) mediator van DAS.

Meer weten?
Wilt u meer weten over de mogelijkheden van mediation? Bel 088 3279 897 of laat een terugbelverzoek achter, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • De beste oplossing voor beide partijen
  • Goedkoper dan een juridische procedure
  • U behoudt de zakenrelatie
  • Vertrouwelijk proces

Onze werkwijze

  • Telefonisch bespreken wij uw zakelijke conflict en adviseren wij u of mediation zou kunnen werken.
  • Als beide partijen deel willen nemen aan de mediation, zal het DAS secretariaat zo snel mogelijk de eerste bijeenkomst plannen. Bij de eerste bijeenkomst wordt de mediationovereenkomst ondertekend en ontvangt u het NMI-regelement.
  • Tijdens de eerste bijeenkomst kunnen partijen hun visie op het probleem uiteenzetten. De mediator stelt veel vragen om de kern en de achterliggende oorzaken van het probleem/conflict boven tafel te krijgen.
  • Als de kern van het probleem bekend is, kunt u constructief aan een oplossing werken. Daarna zult u toetsen hoe haalbaar de oplossingen zijn.
  • U heeft samen een passende oplossing gevonden? Dan maakt de mediator een vaststellingsovereenkomst. In deze overeenkomst is terug te vinden wat u met elkaar heeft afgesproken. Na ondertekening is de mediation afgerond.

Wanneer komt u in aanmerking voor mediation?
U en uw zakenrelatie of werknemer zijn geschikt voor mediation als er nog een mogelijkheid bestaat om er met elkaar uit te komen. Zowel u als de andere partij moet bereid zijn om zelf een inspanning te leveren voor het bereiken van een oplossing. Daarnaast moeten beide partijen in staat zijn om zichzelf te vertegenwoordigen en kunnen onderhandelen over de uitkomst.

Uurtarief
De kosten voor mediaton van DAS door een geregistreerde NMI mediator zijn € 145,- per uur (excl. BTW). Het aantal sessies dat u nodig heeft om tot een overeenstemming te komen verschilt per conflict. De kosten voor de mediation wordt door beide partijen gezamenlijk gedragen, u betaalt allebei de helft. Gemiddeld heeft u 2 tot 5 mediation bijeenkomsten nodig. Een bijeenkomst duurt 2 uur.

Veelgestelde vragen

Distributie probleem opgelost

"Het Spaanse bedrijf 'Spanish Wines', producent van Spaanse wijn, heeft een samenwerkingsverband met import bedrijf 'Import Holland' uit Nederland voor de distributie van de Spaanse wijn. Bovendien sluiten zij een managementcontract voor 4 jaar.

Na een jaar van prettige samenwerking, neemt een Franse firma het Spaanse bedrijf over. De Fransen produceren en distribueren vergelijkbare Spaanse wijn en het Spaanse bedrijf 'Spanish Wines' gaat voortaan verder met deze wijn. Het Franse moederbedrijf zegt het management- contract met het Nederlandse bedrijf 'Import Holland' eenzijdig op. Het Nederlandse bedrijf protesteert, want het vreest een aanzienlijk omzetverlies als behalve het managementcontract ook de distributiefunctie wegvalt. Er ontstaat een wirwar van geblokkeerde betalingen en leveranties.

Samen besluiten ze om door middel van mediation bij DAS een oplossing te vinden. Als snel wordt duidelijk dat de partijen van het managementcontract af willen, maar wel de samenwerking en distributiefunctie (die voor beide profijtelijk is) willen behouden. Men komt tot een definitieve afkoopsom van het managementcontract die in het vaststellingsovereenkomst wordt opgenomen. De samenwerking wordt voortgezet. 'Import Holland' blijft de wijn van 'Spanish Wines' distribueren."

Advies nodig?