Terug naar het overzicht

Nieuws

Bekijk onze laatste nieuwsberichten. Heeft u vragen? Neem dan contact op met onze woordvoerders Mireille Detrixhe of Nicole Reijnen via 020 651 72 00. Mailen kan ook via communicatie@das.nl.

Laatste nieuws

20 mei 2021 3 min leestijd

Checklist burenoverlast

Heb jij overlast van je buren? 5 tips om een burenruzie te voorkomen.
Lees verder
21 apr 2021 2 min leestijd

Meedoen aan een Fieldlab event, heeft dat gevolgen voor op het werk?

Er wordt druk geoefend en getest met Fieldlab evenementen. Met een nieuwe reeks experimenten wil de overheid haar burgers stap voor stap meer perspectief bieden. Maar als je meedoet aan zo'n event, kan dat gevolgen hebben voor op het werk?
Lees verder
16 apr 2021 3 min leestijd

Checklist vaststellingsovereenkomst (VSO)

Heb jij een vaststellingsovereenkomst (VSO) ontvangen? 5 tips die belangrijk zijn om op te letten!
Lees verder
16 apr 2021 2 min leestijd

Kifid publiceert uitspraak over verruiming keuze rechtshulpverlener

Door de geschillencommissie van het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) is uitspraak[LINK] gedaan over de vrije keuze van rechtshulpverlener in Nederland, ook wel vrije advocaatkeuze genoemd. Hierin motiveert Kifid dat door een recente uitspraak van het Hof van Justitie van de Europese Unie, verzekerden de mogelijkheid moeten krijgen om een externe rechtshulpverlener zoals een advocaat in te schakelen, zodra er sprake is van een geschil dat tot een procedure bij de rechter kan leiden.
Lees verder
15 apr 2021 2 min leestijd

DAShboard eerste kwartaal 2021

Een overzicht van de ontwikkelingen en vragen die DAS ontving in het eerste kwartaal van 2021. Wonen was een belangrijk onderwerp in het 1e kwartaal van 2021. DAS ontving veel meldingen en vragen over bijvoorbeeld burenruzies, vergunningen en het kopen van een huis. Ondernemers stelden veel vragen over lopende contracten. De verwachte hausse aan arbeidszaken bleef uit. In dit DAShboard publiceert DAS de belangrijkste cijfers en trends. Ontdek meer.
Lees verder
15 apr 2021 2 min leestijd

Ondernemers beter voorbereid om conflicten te voorkomen

Ondernemers vinden het steeds belangrijker om alles goed op orde te hebben om een conflict te voorkomen. Een goede ontwikkeling, vindt ook juridisch dienstverlener DAS. Door de coronacrisis hebben veel ondernemers het zwaar en helpt het als ze hun zaken juridisch goed op orde hebben.
Lees verder
15 apr 2021 2 min leestijd

Veel conflicten over koop/verkoop woning: huizenkopers nemen steeds meer risico’s

Juridisch dienstverlener DAS heeft in het eerste kwartaal van 2021 ruim 900 meldingen en 800 vragen gekregen over geschillen rondom de koop/verkoop van een woning. DAS signaleert dat huizenkopers steeds vaker risico’s nemen en waarschuwt voor de gevolgen.
Lees verder
13 apr 2021 3 min leestijd

Ruim 180 mensen geadviseerd op Vraag het DAS-dag voor distributiepartners

Ik heb een burn-out en daarom heeft mijn werkgever me uit mijn managementfunctie gezet. Ik moet administratief werk gaan doen, waarmee ik niet akkoord ga. Wat zijn mijn opties? Mijn buren gaan aanbouwen maar kunnen dan in mijn badkamer kijken, mag dat zomaar? Een kleine greep uit de vragen die afgelopen zaterdag aan juridisch dienstverlener DAS zijn gesteld op de Vraag het DAS-dag voor distributiepartners van DAS.
Lees verder
22 mrt 2021 3 min leestijd

Veel onrust over uitblijven terugbetaling reisvouchers

Juridisch dienstverlener DAS krijgt veel vragen van gedupeerde reizigers met vouchers die niet worden terugbetaald door reisorganisaties. Wat betekent dit voor consumenten?
Lees verder