Terug

Recht uit de Praktijk

In deze exclusieve serie schrijven juristen van DAS opmerkelijk verhalen uit de praktijk. In deze verhalen lees je hoe juristen aan de slag gaan met verschillende vraagstukken. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Lees hier de ervaringen en verschillende cases.
15 berichten
Onze meesters in juridische hulp, recht uit de praktijk.

Artikelen van Recht uit de Praktijk

31 mei 2021 4 min leestijd

Vader van Marius werd beroofd door 30 jaar jongere vriendin

Marius maakt zich zorgen om zijn vader Gerard. Na het overlijden van de moeder van Marius bekommert hij zich veel over zijn vader. Maar Marius is niet de enige. Ook de 30 jaar jongere vriendin van Gerard, Natasja, brengt veel tijd met Gerard door. Marius vertrouwt Natasja niet langer wanneer hij allerlei bankafschriften vindt van kledingboutiques. Hij schakelt de hulp van jurist Irene in. Lees hier hoe Irene en Marius samen het traject aangaan om Gerard te helpen.
Lees verder
31 mei 2021 4 min leestijd

Camerabeelden zetten arbeidsrelatie op scherp

Noud werkt al jaren in een warenhuis als beveiliger. Hij geniet van zijn werk maar het botert niet tussen hem en zijn baas. Noud heeft al lange tijd het vermoeden dat zijn baas hem in de gaten houdt middels de camerabeelden. Wanneer er een confrontatie op het toilet plaatsvindt en het vermoeden van Noud hiermee wordt bevestigd, schakelt hij onze hulp in. Benieuwd hoe dit afloopt voor Noud en zijn baan? Lees hier het artikel.
Lees verder
31 mei 2021 4 min leestijd

Hein dagvaardt Johan om klassieke Ferrari

Wanneer Johan aan Hein laat weten dat zijn klassieke Ferrari bijna helemaaal gerestaureerd is en de eindfactuur met hem deelt, is Hein het niet eens met dit bedrag. Hij vindt het bedrag torenhoog en schakelt direct een advocaat in. Johan heeft met veel liefde en passie gewerkt aan de restauratie en is ten einde raad. Hij belt ons op voor advies. Lees in het artikel hoe juriste Sanne hem helpt bij dit vraagstuk.
Lees verder
31 mei 2021 3 min leestijd

Torenhoge huurschuld nekt discotheekhouder Lambert

Lambert runt sinds 2012 een middelgrote dancing. Mede door de coronacrisis kampt hij met een forse huurachterstand. Zijn huurbaas wil hem onder dwang uit het pand zetten en dagvaardt hem. Lambert schrikt zich rot en vraagt ons om hulp. Benieuwd hoe jurist Christa hem heeft kunnen helpen? Lees het artikel op de website.
Lees verder
28 mei 2021 3 min leestijd

WhatsApp-oplichter steelt Ayla’s geld na rouwadvertentie

Ayla wordt opgelicht door een WhatsAppfraudeur na het overlijden van haar vader. De oplichter doet zich voor als haar broer Mert in nood. Ayla zit midden in het rouwproces en maakt een fors geldbedrag over. Wanneer ze er achter komt dat ze is opgelicht zoekt ze contact met jurist Arthur. Lees in het artikel hoe we deze zaak hebben aangepakt.
Lees verder
7 apr 2021 3 min leestijd

Verandert het huis Wilfred en Anne in een kooi door bonje met de buren?

Voor Wilfred (33) en Anne (28) dreigt hun heerlijke huis omgetoverd te worden tot ingebouwde kooi. De buren zijn van plan om de gehele woning uit te breiden door aan de achterkant over alle verdiepingen van de woning een uitbouw te plaatsen. Het plan is om van één woning twee woningen te maken en er eentje te verhuren. Wilfred en Anne vrezen voor hun woongenot. Ze schakelen de hulp van jurist Christa in. Lees hier hoe dit afloopt.
Lees verder
7 apr 2021 3 min leestijd

Losgeslagen chauffeuse bezorgt transporteur Bert een schadevergoeding

Transporteur Bert ontslaat zijn chauffeuse Erica nadat zij een collega heeft aangevallen op het werk. Wat als een onschuldige roddel begon, eindigt in een fikse knokpartij. Bert vraagt ons om advies om alles netjes af te ronden en een eventuele schadevergoeding te ontvangen. Lees hier het advies van jurist Sean.
Lees verder
6 apr 2021 3 min leestijd

Speelgoedtol sloopt kersenhouten vloer van Lukas

De speelgoedtol van het dochtertje van Lucas heeft tientallen putjes gemaakt in de kersenhouten vloer. Lukas gaat verhaal halen bij de speelgoedwinkel en de importeur maar beiden geven niet thuis. Hij vraagt ons om advies zodat hij zijn dochtertje kan troosten. Lees hoe jurist Arthur dit voor hem oplost.
Lees verder
6 apr 2021 3 min leestijd

Wordt horecaondernemer Bram genekt door het systeem?

Horecaondernemer Bram moet zijn poffertjesrestaurant tijdelijk sluiten vanwege de coronacrisis. Noodgedwongen moet hij zijn personeel laten gaan. Hij vraagt ons om hulp omdat serveerster Ilse stelt dat haar contract nog doorloopt. Ze eist een hoge vergoeding. Lees in het artikel op de website hoe jurist Sean dit voor hem oplost.
Lees verder
6 apr 2021 3 min leestijd

Yassine komt niet van zijn reclamebureau af

Yassine heeft voor zijn bedrijf Halal on the Road een reclamebureau ingeschakeld. Hij is niet tevreden en ontbindt het contract. Een jaar later ontvangt hij opeens een brief met daarin de claim dat de opzegging niet geldig is. Het bureau vordert een aanvullende betaling. Yassine vraagt mij om hulp zodat hij zich op zijn bedrijf kan richten. Lees in het artikel op de website hoe jurist Sanne hem helpt.
Lees verder
18 mrt 2021 3 min leestijd

Gaat John failliet door carnaval?

Wanneer de kosten voor het op tijd opleveren van de website van Johns carnvalswinkel onverwachts veel duurder uitvalt dreigt hij failliet te gaan. Hij is ten einde raad en vraagt ons om hulp. Lees het advies van onze jurist Christa.
Lees verder
18 mrt 2021 3 min leestijd

Petra heeft oerkrachten nodig

Petra's inkomsten dalen flink wanneer ze haar winkeltje in helende kristallen moet sluiten vanwege corona. Ze komt niet in aanmerking voor de NOW-regeling voor haar personeel en daarom moet ze met pijn in haar hart haar werknemers ontslaan. Ze vraagt ons om advies voor de juiste aanpak. Lees het advies van jurist Sean.
Lees verder