Terug

Recht uit de Praktijk

In deze exclusieve serie schrijven juristen van DAS opmerkelijk verhalen uit de praktijk. In deze verhalen lees je hoe juristen aan de slag gaan met verschillende vraagstukken. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Lees hier de ervaringen en verschillende cases.
10 berichten
Onze meesters in juridische hulp, recht uit de praktijk.

Artikelen van Recht uit de Praktijk

7 apr 2021 3 min leestijd

Verandert het huis Wilfred en Anne in een kooi door bonje met de buren?

Voor Wilfred (33) en Anne (28) dreigt hun heerlijke huis omgetoverd te worden tot ingebouwde kooi. De buren zijn van plan om de gehele woning uit te breiden door aan de achterkant over alle verdiepingen van de woning een uitbouw te plaatsen. Het plan is om van één woning twee woningen te maken en er eentje te verhuren. Wilfred en Anne vrezen voor hun woongenot. Ze schakelen de hulp van jurist Christa in. Lees hier hoe dit afloopt.
Lees verder
7 apr 2021 3 min leestijd

Losgeslagen chauffeuse bezorgt transporteur Bert een schadevergoeding

Transporteur Bert ontslaat zijn chauffeuse Erica nadat zij een collega heeft aangevallen op het werk. Wat als een onschuldige roddel begon, eindigt in een fikse knokpartij. Bert vraagt ons om advies om alles netjes af te ronden en een eventuele schadevergoeding te ontvangen. Lees hier het advies van jurist Sean.
Lees verder
6 apr 2021 3 min leestijd

Speelgoedtol sloopt kersenhouten vloer van Lukas

De speelgoedtol van het dochtertje van Lucas heeft tientallen putjes gemaakt in de kersenhouten vloer. Lukas gaat verhaal halen bij de speelgoedwinkel en de importeur maar beiden geven niet thuis. Hij vraagt ons om advies zodat hij zijn dochtertje kan troosten. Lees hoe jurist Arthur dit voor hem oplost.
Lees verder
6 apr 2021 3 min leestijd

Wordt horecaondernemer Bram genekt door het systeem?

Horecaondernemer Bram moet zijn poffertjesrestaurant tijdelijk sluiten vanwege de coronacrisis. Noodgedwongen moet hij zijn personeel laten gaan. Hij vraagt ons om hulp omdat serveerster Ilse stelt dat haar contract nog doorloopt. Ze eist een hoge vergoeding. Lees in het artikel op de website hoe jurist Sean dit voor hem oplost.
Lees verder
6 apr 2021 3 min leestijd

Yassine komt niet van zijn reclamebureau af

Yassine heeft voor zijn bedrijf Halal on the Road een reclamebureau ingeschakeld. Hij is niet tevreden en ontbindt het contract. Een jaar later ontvangt hij opeens een brief met daarin de claim dat de opzegging niet geldig is. Het bureau vordert een aanvullende betaling. Yassine vraagt mij om hulp zodat hij zich op zijn bedrijf kan richten. Lees in het artikel op de website hoe jurist Sanne hem helpt.
Lees verder
18 mrt 2021 3 min leestijd

Gaat John failliet door carnaval?

Wanneer de kosten voor het op tijd opleveren van de website van Johns carnvalswinkel onverwachts veel duurder uitvalt dreigt hij failliet te gaan. Hij is ten einde raad en vraagt ons om hulp. Lees het advies van onze jurist Christa.
Lees verder
18 mrt 2021 3 min leestijd

Petra heeft oerkrachten nodig

Petra's inkomsten dalen flink wanneer ze haar winkeltje in helende kristallen moet sluiten vanwege corona. Ze komt niet in aanmerking voor de NOW-regeling voor haar personeel en daarom moet ze met pijn in haar hart haar werknemers ontslaan. Ze vraagt ons om advies voor de juiste aanpak. Lees het advies van jurist Sean.
Lees verder
9 mrt 2021 3 min leestijd

Corona zet streep door voetbalreis naar Barcelona

Kaspers voetbalreis naar Barcelona wordt geannuleerd door de reisorganisatie. Hierdoor kan de langverwachte reis met zijn zoons niet doorgaan. Hij krijgt een voucher aangeboden maar hij vraagt zich af of hij deze moet accepteren of dat hij ook zijn geld mag terugvragen. Jurist Sjaak helpt hem op weg.
Lees verder
9 mrt 2021 3 min leestijd

Ontslag voor Mary (61) vanwege haar leeftijd?

De werkgever van Mary moet noodgedwongen een aantal werknemers ontslaan vanwege corona. Voor Mary dreigt het ontslag vanwege haar leeftijd. Ze vraagt Jurist Sean om advies.
Lees verder
9 mrt 2021 3 min leestijd

Kan Jeffrey fluiten naar zijn € 200.000 vanwege corona?

Jeffrey verhuurt billboardruimte maar komt nu in de knel met zijn klanten in coronatijd. Eerder gemaakte afspraken komen klanten niet meer na waardoor Jeffrey veel omzet misloopt. Lees het gehele verhaal en ontdek hoe Advocaat Sanne hem heeft geholpen.
Lees verder