Er is een fout opgetreden in dit component.

Frankrijk

  • Heeft u plannen om met de auto naar Frankrijk te gaan? Denk er dan aan om een alcoholtest bij u te hebben. Deze verplichting geldt vanaf 1 juli 2012 voor elke automobilist in Frankrijk, dus ook voor toeristen. Geen alcoholtest bij u? Dan kan een boete volgen. Het is de bedoeling dat u de test zelf aanschaft, dit kan online via verschillende websites. 
  • In Frankrijk is het daarnaast niet toegestaan om flitspaalsignalering op uw navigatiesysteem te hebben. Ook op andere elektrische apparaten - zoals mobiele telefoon of laptop - is dit verboden. Overtreding van het verbod kan u een boete opleveren van € 1500,-.
  • In Frankrijk heeft invoegend verkeer op de periferique voorrang ten opzichte van het verkeer dat zich reeds op de periferique bevindt, in tegenstelling tot de basisregel in Europa dat invoegend verkeer voorrang dient te verlenen.
  • In de 'zone bleu' mag u met een parkeerschijf maximaal 1,5 uur parkeren: van 9-11.30 uur en van 14.30-19 uur. Op zon- en feestdagen hoeft u de schijf niet te gebruiken. De parkeerschijf is verkrijgbaar bij de politie.