Er is een fout opgetreden in dit component.

Bagagetips

  • Stop geen dure artikelen zoals elektronica in je bagage, maar houdt dit bij je in de handbagage. Ook breekbare spullen kun je beter niet in je bagage doen. Mocht je toch iets breekbaars mee willen nemen in je bagage? Meld het dan bij het inchecken voor een speciale behandeling. Houdt er wel rekening mee dat je hiervoor (soms flink) zal bij moeten betalen.
  • Gebruik je medicijnen? Zorg dat je voldoende in je handbagage hebt om een tijd te kunnen overbruggen als je bagage kwijtraakt. Je moet je niet voorstellen dat je je hartmedicijnen moet gaan proberen te halen in een apotheek op Bora Bora!
  • Bind een band om je bagage heen. Het laden en lossen wordt over het algemeen niet zachthandig gedaan, zodat koffers nog wel eens openvallen met het risico dat er spullen verloren raken.
  • Wil je zeker zijn dat je koffer niet open is geweest? Op de meeste luchthavens kun je je koffer voor een klein bedrag laten inpakken in cellofaan. Als dit plastic eraf is weet je direct dat je goed moet opletten.
    Maar pas op,als je naar of via de VS reist, dan is de kans groot dat het cellofaan wordt verwijderd door de douane. Dit in verband met de strenge veiligheidsregels.
  • Controleer je bagage op het moment dat deze van de band afkomt. Zie je schade of iets verdachts waardoor het lijkt alsof je bagage is opengemaakt? Controleer het dan nog op het vliegveld en wacht het niet af tot je in het hotel bent.
  • Wordt (een deel van) de schade niet vergoed? Denk ook eens aan je reisverzekering voordat je juridische stappen gaat ondernemen.

Meer informatie over beschadide, vertraagde of verloren bagage vindt u bij de gerelateerde vragen.