Ik heb een pakketreis geboekt bij een reisorganisatie. Vlak voor vertrek zijn mijn vluchttijden veranderd. Mag dat?

Ja, dat mag. Vaak geven reisorganisaties aan dat de reistijden onder voorbehoud zijn, zodat ze nog gewijzigd kunnen worden. Je kunt de reisorganisator alleen houden aan reistijden als je hierover vooraf duidelijke afspraken hebt gemaakt.

Als de vliegreis een vakantievlucht is of onderdeel uitmaakt van een pakketreis staan de vertrektijden in de reisgids nog niet definitief vast. Vaak geven reisorganisatie aan dat de reistijden onder voorbehoud zijn, zodat ze nog gewijzigd kunnen worden. Wel dient de reisorganisator de vlucht op de afgesproken dag te laten plaatsvinden. U kunt de reisorganisator alleen houden aan de reistijden als u hierover vooraf duidelijke afspraken hebt gemaakt.

De definitieve vluchttijden staan op het vliegticket. Deze definitieve vluchttijden mogen alleen nog gewijzigd worden als de wijziging voor de reiziger niet te groot is. Dat kan per geval verschillend zijn.
Wat meespeelt is bijvoorbeeld de soort reis en de duur van de reis. Mist u door de wijziging van de vluchttijd bij een cultuurreis bijvoorbeeld een van de excursies? Dan is de wijziging over het algemeen te groot. Datzelfde geldt voor de lengte van de reis. Komt u door een wijziging van de vluchttijden bij een stedentrip van een paar dagen bijvoorbeeld een dag later op de plaats van bestemming? Dan is deze wijziging eerder onredelijk dan bij een reis van een paar weken.