Terug

Arthur van Eelen

Ik werk als senior jurist bij Letselschadehulp. Dagelijks help ik mensen hun schade te verhalen. Bijvoorbeeld na een aanrijding of bedrijfsongeval. Zaken met veel emotie en enorme belangen.
Jurist letselschade
Erkenning van het letsel is minstens zo belangrijk als het verkrijgen van een rechtvaardige vergoeding.

Artikelen van Arthur van Eelen

6 apr 2021 3 min leestijd

Ik ben betrokken bij een verkeersongeluk. Wat nu?

In principe draaien beide partijen op voor hun eigen schade. Je krijgt alleen een schadevergoeding als de andere partij een fout heeft gemaakt die zijn schuld is. Maar er zijn ook uitzonderingen. Voor voetgangers en fietsers kent de wet namelijk een speciale regeling. Ze zijn kwetsbaar in het verkeer en daarom extra beschermd. Wil je weten wat je moet doen bij een verkeersongeval? Je luistert het hier.
Lees verder
31 mrt 2021 3 min leestijd

Thuiswerken: waar moet je als werkgever op letten?

De kans dat thuiswerken meer en meer gebruikelijk zal zijn, is groot. Maar wat betekent dat voor werkgevers? Wij leggen uit welke verantwoordelijkheden ondernemers hebben.
Lees verder
28 jan 2021 3 min leestijd

Wat als je schade oploopt door de schuld van een ander?

Een ongeluk kan heel ingrijpend zijn, helemaal als er fysiek of psychisch letsel is. Dan focus je je in eerste instantie vooral op je herstel, maar het is wel goed om te weten dat je mogelijk een schadevergoeding kan eisen. Laat je dan bijstaan door een van onze letselschade juristen. Beluister hier wat je rechten zijn.
Lees verder
12 feb 2020 3 min leestijd

Meer smartengeld: de nieuwe trend?

Er wordt niet alleen vaker smartengeld toegewezen door rechters, maar de bedragen aan smartengeld die worden toegewezen stijgen ook licht.
Lees verder
24 dec 2019 3 min leestijd

Happy New (Y)ear?

Muriël kan permanent niet meer horen doordat een vuurpijl tegen haar oor schiet. Wie is aansprakelijk voor haar letselschade?
Lees verder
12 okt 2019 3 min leestijd

Letsel door valpartij in supermarkt: waar heb je recht op?

Uitgegleden over een druif in de supermarkt waardoor je jaren pijn houdt na de smak die je maakte. Ongevallen zoals deze gebeuren. Is een Albert Heijn, Jumbo of Lidl dan aansprakelijk en kun je een bedrag aan schadevergoeding krijgen?
Lees verder
2 okt 2019 3 min leestijd

Ongeluk gehad? Ook schadevergoeding bij kortdurende klachten

‘Kan ik daar ook werk van maken?’, vroeg ze. Laatst sprak ik een mevrouw die bij een verkeersongeval betrokken was. Iemand had haar auto van achteren aangereden. De klap was niet eens zo hard, maar ze had toch last van haar nek en hoofdpijn.
Lees verder
15 okt 2018 3 min leestijd

‘Plastisch chirurg’ maakt borst nat na blunders

Lilliane wil haar borsten laten vergroten, maar de plastisch chirurg in het buitenland maakt Lilianne niet echt gelukkig. Bekijk hoe het afloopt.
Lees verder
22 dec 2017 3 min leestijd

Garagedeur valt koud op dat van wintersporter

Thijmen rijdt tijdens zijn wintersportvakantie elke ochtend naar de piste. Dan valt er een roldeur op het dak van zijn auto. Hoe loopt dit af?
Lees verder