Garagedeur valt koud op dat van wintersporter

Thijmen* rijdt tijdens zijn wintersportvakantie elke ochtend met zijn ski’s op het dak van zijn auto naar de piste. Heerlijk om al vroeg op de ski’s te staan als de sneeuw nog bijna onberoerd op de berg ligt. De derde ochtend verloopt voor Thijmen minder heerlijk. Met een enorm krakend geluid valt er een roldeur op het dak van zijn auto.

Thijmen schrikt zich dood. De roldeur van de parkeergarage, gevestigd onder het appartementencomplex waar hij verblijft, dreunt door de dakkoffer op het dak van zijn auto. Het automatische mechanisme van de roldeur werkt niet naar behoren, waardoor deze naar beneden komt op het moment dat Thijmen eronder door rijdt. Gevolg: fikse schade aan de ski’s, dakdragers, dakkoffer en het dak van zijn auto.

Geen sjoege

Thijmen gaat op zoek naar de eigenaar van het complex en dringt erop aan om samen naar zijn auto te gaan. De eigenaar van het complex geeft echter geen sjoege. Thijmen is stomverbaasd. Het lijkt hem duidelijk dat de eigenaar de schade moet vergoeden. Hij belt met mijn collega en vertelt wat er gebeurt is. Die is het met hem eens en gaat voortvarend te werk.

Dolblij

Mijn collega stelt de eigenaar van het appartementencomplex aansprakelijk. Hij legt haarfijn uit, in het Duits, waarom de schade vergoed moet worden. In eerste instantie wil de eigenaar helemaal niets doen. Uiteindelijk, na lang aandringen, ziet hij in dat hij niet onder een schadevergoeding uit kan en betaalt de schade van Thijmen. Die is dolblij en kan volgende keer met nieuwe ski’s de berg af.

* Dit verhaal is echt gebeurd: om privacyredenen hebben we de naam van de klant gefingeerd.

Woordvoering
Woordvoering van DAS is een verzamelaccount voor een aantal collega's van DAS die communicatie verzorgen uit naam van DAS.
Meer artikelen van Woordvoering

Gratis actuele en relevante juridische informatie

Blijf op de hoogte!

Ontvang per e-mail de maandelijkse nieuwsbrief DAS Update en periodieke e-mailingen met juridische tips, nieuws en oplossingen van DAS.

Nu aanmelden