DAS en Gavin introduceren risk-sharing voor juridische hulp in Nederland

De maatschappij juridiseert en mensen hebben bewust en onbewust steeds vaker met wet- en regelgeving te maken. Tegelijkertijd zijn twintigers en dertigers steeds vaker onverzekerd voor rechtsbijstand. Om juridische hulp zo toegankelijk mogelijk te maken, introduceren DAS en Gavin risk-sharing voor juridische hulp in Nederland onder de naam ‘Gavin Legal’.

Gavin Legal richt zich op adviseren, bemiddelen en onderhandelen bij juridische conflicten. Of het nu gaat om een dreigend ontslag, een zakelijk conflict met een leverancier, onenigheid met een verhuurder of een geschil met een aannemer, met juridisch advies en bemiddeling kun je voorkomen dat zaken uit de hand lopen en weet je wat je rechten zijn. Bij risk-sharing van Gavin Legal worden de kosten voor juridisch advies, bemiddeling of onderhandelen bij een juridisch conflict verdeeld over alle deelnemers van Gavin Legal. Een belangrijk verschil met een reguliere rechtsbijstandverzekering is dat procederen buiten de dekking van Gavin Legal valt.

Juridische ervaring in combinatie met technologische innovatie

Deze samenwerking combineert de jarenlange ervaring en juridische expertise van DAS met het innovatieve risk-sharing platform van Gavin. ‘We willen klaarstaan voor onze klanten hoe zij dat willen. Zo verwachten twintigers en dertigers een oplossing op het moment dat het probleem speelt en zien zij meer in nieuwe manieren van kosten delen dan in traditionele verzekeringsvormen. Klantgerichte innovaties, zoals risksharing via Gavin Legal, maken het mogelijk om in te spelen op veranderende klantbehoeften’, aldus Silvia Onos, Manager Innovatie van DAS.

Matthijs Nelemans, CEO van Gavin, ziet in de samenwerking met DAS een combinatie van innovatie en expertise. ‘Gavin levert het technologische platform voor het juridische product. DAS verzorgt de juridische bijstand. Een perfecte combinatie van innovatie en expertise.’ Gavin biedt al risk-sharing aan voor telefoons, fietsen, reizen en ontwikkelt daarnaast custom producten voor bedrijven en online platformen.

Over DAS

DAS maakt juridische hulp toegankelijk voor iedereen. DAS helpt klanten om juridische problemen te voorkomen of op te lossen. Of het nu gaat om rechtsbijstand bij ontslag, een zakelijk conflict, onenigheid met een verhuurder of een geschil met een aannemer. Verzekerd of onverzekerd. Met ongeveer 1.650 medewerkers in Nederland, verspreid over 15 vestigingen, behandelt DAS jaarlijks rond de 95.000 zaken in meer dan veertig rechtsgebieden.

Over Gavin

Gavin is een online platform waarop deelnemers hun risico’s kunnen delen, en is daarmee anders dan een traditionele verzekeraar. Het technologieplatform van Gavin verdeelt iedere maand automatisch de totale kosten van alle schades over de Gavin gebruikers. Gavin is een fintech uit Amsterdam. Via meetgavin.com worden risk-sharing producten aangeboden voor onder meer telefoons, fietsen, reizen en juridische hulp. Gavin ontwikkelt daarnaast op haar platform maatwerkproducten voor bedrijven en online platformen.

Woordvoering