DAS en insurtech Alicia maken juridische hulp ‘embedded’ toegankelijk voor zzp’ers

Als eerste juridisch dienstverlener in Nederland introduceert DAS ‘embedded’ juridische hulp. Samen met Alicia biedt DAS een innovatieve, flexibele en laagdrempelige mogelijkheid voor rechtshulp aan zzp’ers. De embedded oplossing is vanaf 4 juli 2022 via Alicia direct beschikbaar via een groot aantal partners, waaronder als eerste de mobiele app van Knab.

 

DAS ziet dat het gebruik van juridische dienstverlening verandert, vooral als gevolg van een meer flexibele werk- en levensstijl bij consumenten en bedrijven. Dit vraagt om specifieke dienstverlening, juist ook voor zzp’ers. Meer en meer wil deze groep specifieke juridische hulp beschikbaar hebben op het moment dat zij het nodig hebben. Door binnen de Knab-omgeving ‘embedded’ rechtsbijstandverzekeringen en DAS On Demand rechtshulp aan te bieden, sluit DAS aan op die veranderende behoefte.

Zzp’ers denken nog onvoldoende aan juridische dienstverlening

Uit eerder onderzoek van DAS blijkt dat zzp’ers en andere kleine ondernemers bij de start niet direct denken aan het regelen van juridische hulp. Ook op een later moment regelen ze dat vaak niet alsnog, terwijl ze wel geconfronteerd worden met juridische geschillen. Zo bleek dat ruim 50 procent van de ondervraagden in de voorafgaande vijf jaar één of meerdere keren een juridisch probleem heeft gehad. In circa driekwart van de gevallen had dat vervolgens voornamelijk financiële consequenties.

‘Embedded insurance’ via insurtech Alicia

Via insurtech Alicia zet DAS nu de eerste stappen op het gebied van ‘embedded insurance’. Via embedded insurance is het aanbod van DAS beschikbaar voor zzp’ers op de plekken waar ze werk vinden of hun geldzaken regelen. Het juiste product op de juiste plek op het juiste moment en daarmee “embedded in de customer journey. In de Knab App, zoals bij het openen van een nieuwe rekening.

Silvia Onos (manager Innovatie bij DAS): “Het is een perfecte samenwerking: Alicia is een innovatieve partner met mooie partners zoals Knab, één van de toonaangevende banken voor zzp’ers, De samenwerking stelt DAS in staat haar dienstverlening op het juiste moment onder de aandacht te brengen. Betaalbare juridische ondersteuning komt op deze manier nog eenvoudiger binnen handbereik. Dit is de toekomst van juridische hulp en ik ben ervan overtuigd dat deze vorm van distributie de komende jaren alleen maar verder gaat groeien.

Het in 2021 opgerichte Alicia Insurance richt zich op zzp’ers en werkt reeds met nauw toonaangevende partners, zoals onder andere Temper, HeadFirst, ZZP365 en Knab.

Sione Bakker (manager MGA bij Alicia): “Vanuit ons doel om onderverzekering onder freelancers op te lossen zijn wij trots nu ook een rechtsbijstandsverzekering voor zzp’ers toe te voegen aan ons productassortiment. De uitbreiding met 'on demand' juridische hulpverlening is iets wat naadloos aansluit bij de behoeften van onze doelgroep. Dit product hebben wij in een goede samenwerking met DAS ontwikkeld."

 Lian Visser (Commercial Product Owner a.i. Knab): "Embedded juridische hulp past goed bij alles waar Knab voor staat. We willen onze ondernemende klanten optimaal gebruiksgemak bieden bij het regelen van hun geldzaken via de Knab App. Door deze samenwerking hebben we daar weer een mooie stap in gezet."

Woordvoering
Woordvoering van DAS is een verzamelaccount voor een aantal collega's van DAS die communicatie verzorgen uit naam van DAS.
Meer artikelen van Woordvoering