DAS en JuriBlox bundelen krachten voor transformatie juridische dienstverlening

Op 24 november 2022 zetten juridisch dienstverlener DAS en legal-techspecialist JuriBlox hun handtekening voor een exclusieve strategische samenwerking. Zij werken aan een unieke nieuwe digitale toepassing in de Europese markt van de juridische dienstverlening. Op dit moment testen JuriBlox en DAS de zogenoemde vso-checker. Dit is de eerste volledig door artificiële intelligentie gedreven oplossing voor het controleren van en adviseren over vaststellingsovereenkomsten. Een primeur in Europa.

 

Met de gebruiksvriendelijke legal-tech-software stelt JuriBlox DAS in staat processen efficiënter in te richten. Daarnaast wordt het repetitieve werk van juristen geautomatiseerd, zodat zij zich nog beter kunnen richten op juridisch-inhoudelijke zaken en het helpen van hun klanten.

Toekomstbestendige producten en diensten

Charles Staats, chief commercial officer van DAS: “De strategische samenwerking met JuriBlox helpt ons bij het realiseren van onze missie: het recht toegankelijk maken en houden voor ondernemers en consumenten. De samenwerking met JuriBlox levert waardevolle toepassingen en inzichten op en veel positieve energie in de dagelijkse samenwerking. Er zullen nog veel mooie toekomstbestendige producten en diensten op de markt komen.

Lef om met nieuwe technologie te werken

Steven Ras, co-founder van JuriBlox: "De samenwerking met DAS heeft laten zien dat legal tech een enorm potentieel heeft. DAS heeft het aangedurfd om op grote schaal met nieuwe technologie te werken, iets dat in de juridische markt maar zelden voorkomt. Wij gaan laten zien dat het écht anders kan."

Niels Winters, directeur van JuriBlox: “De combinatie van de ervaren juristen van DAS en de juridische techneuten van JuriBlox maakt het tot een unieke samenwerking. Waar de traditionele markt veelal achterblijft, hebben we gezamenlijk al enkele succesvolle innovatieve toepassingen weten te ontwikkelen en staan er nog velen te wachten.

Arnoud Engelfriet, co-founder en initiatiefnemer van de VSO checker: "Het grote probleem bij veel legal tech applicaties is de benodigde databronnen. DAS is uniek gepositioneerd om hiermee te kunnen werken. Daarmee werd voor het eerst daadwerkelijk deze tooling mogelijk."

Eerdere primeur documentenshop

DAS en JuriBlox kwamen ook als eerste in Nederland met, een online shop met 150 juridische documenten voor ondernemers: de DAS Documenten Selfservice. Van algemene voorwaarden, verwerkersovereenkomsten tot een privacy statement. JuriBlox heeft de technologie in huis, DAS de marktkennis en data. Daarmee is het potentieel en de ambitie aanwezig om de juridische dienstverlening te transformeren, efficiënter en toegankelijker te maken.

Woordvoering
Woordvoering van DAS is een verzamelaccount voor een aantal collega's van DAS die communicatie verzorgen uit naam van DAS.
Meer artikelen van Woordvoering