DAS Holding N.V. maakt vandaag bekend dat ze haar creditmanagementactiviteiten afstoot en verkoopt aan investeerder Axiom Partners

DAS Holding N.V. verkoopt haar belangen in Cannock-EDR Holding B.V. en haar dochtermaatschappijen Cannock Incasso Rotterdam B.V., Cannock Chase Holding B.V. en al haar werkmaatschappijen en EDR, bestaande uit Economic Data Resources B.V. en DRA Debt Recovery Agency B.V. inclusief Assensia. Deze verkoop past in de strategie waarbij DAS haar kernactiviteiten versterkt.

Dienstverlening DAS beter en efficiënter maken

Hanneke Jukema, CEO van DAS: “We zijn ervan overtuigd dat DAS haar dienstverlening kan versterken en verbeteren als we ons volledig richten op onze kernactiviteiten. De synergie met de bovengenoemde activiteiten van DAS (Rechtsbijstand) was in de praktijk onvoldoende aanwezig. Hoewel creditmanagement onderdeel blijft vormen van onze totale dienstverlening, behoort creditmanagement als op zichzelf staande activiteit niet meer tot onze kernactiviteiten. We zijn hard bezig om onze dienstverlening aan onze klanten verder te verbeteren dankzij focus en efficiency en de inzet van legal tech: op die manier kunnen we onze klanten beter bedienen, efficiënter en professioneler werken.”

Internationale groei

Axiom Partners ziet kansen voor een internationale groeistrategie voor Cannock-EDR in combinatie met het toevoegen van financieringsproducten voor het midden- en kleinbedrijf (mkb). Traditionele banken bedienen dit segment steeds minder. Axiom Partners mikt dan ook op de combinatie van creditmanagement en het financieren van bedrijven door middel van factoring en overige financieringsproducten. De Non Performing Loans (NPL)-strategie is tevens onderdeel hiervan.

Guus Franke, founder Axiom Partners: “Cannock-EDR is een belangrijke speler op het gebied van creditmanagement. We zien de mogelijkheid om in Europa het verschil te maken. Daarbij richten we ons op twee onderdelen: outsourcing en dienstverlening in combinatie met de recent overgenomen De Staffing Groep (DSG) en het toevoegen van een financieringsbedrijf voor het midden- en kleinbedrijf (mkb). Aan de hand van onze visie om pan-Europese speler te worden, sluit ik niet uit dat er meerdere overnames gaan volgen. Momenteel beheren we met de groep Axiom meer dan een miljard omzet.”

Impact op personeel en klanten

Franke vervolgt: “Door de verwachte groei op onder andere de financieringsproducten verwachten we een groei van het personeelsbestand. Axiom is onder de indruk van de kwaliteit van het huidige personeel en management en is daarom niet van plan om te herstructureren. Positieve impact op het personeel zou kunnen zijn: toekomstige internationale carrièremogelijkheden en verbreding van loopbaanmogelijkheden richting onder andere de financieringsproducten. Hierbij ontfermt onze Nederlandse dochtermaatschappij Axiom Partners Netherlands zich over de organisatie, om nauw aangesloten te blijven bij de operatie.”

Voor de klanten verandert er door deze aankondiging niets aan hun situatie. De contactpersonen blijven dezelfde, de bestaande dienstverlening zal gecontinueerd worden en in de toekomst verder worden uitgebreid. Klanten worden via diverse kanalen op de hoogte gehouden van nieuwe ontwikkelingen.

Woordvoering