Hulp bij ontslag van DAS met Google Assistant

Naast informatie over vertraagde of geannuleerde vluchten, helpt juridisch dienstverlener DAS met de voice assistant van Google voortaan ook bij ontslag, ziekte of concurrentiebeding. Met het commando: ‘Hey Google, praat met DAS’, wordt er direct eerstelijnshulp geboden. Met de hulp van Google Assistant kan DAS sneller, vaker en direct meer mensen helpen met juridische vragen, of je verzekerd bent of niet.

Waarom kiest DAS voor Google Assistant?

Meer dan een kwart van de Nederlanders maakt weleens gebruik van voice assistant. Praten gaat nu eenmaal sneller dan typen. De bekendheid met voice assistant in de leeftijdscategorie van 35 tot 49 jaar is gegroeid naar 75% en binnen de leeftijdscategorie 18 tot 34 jaar zelfs naar 88%. Met de Google Assistant maakt DAS juridische dienstverlening verder toegankelijk en koppelt DAS juridische expertise aan snelle en betaalbare dienstverlening voor iedereen.
In augustus vorig jaar introduceerde DAS de Assistant voor vluchtvertragingen. Met het eenvoudige commando ‘Praat met DAS over vluchtvertraging’ wisten gedupeerde reizigers direct of ze recht hadden op een vergoeding. Met aanvullende informatie die per mail werd gestuurd, werd het mogelijk om de vergoeding meteen te claimen bij de vliegmaatschappij.

Hulp bij ontslag

Met de instructie ‘Praat met DAS’ kunnen werknemers bij ontslag op eenzelfde manier als bij vluchtvertraging, direct hulp krijgen. Sinds het begin van de coronacrisis ontvangt DAS steeds meer vragen over werk en daaraan gerelateerde onderwerpen. Hieruit blijkt dat veel mensen zich zorgen maken over een aankomende reorganisatie of dreigend ontslag. Ook zijn er begin dit jaar wijzigingen in het arbeidsrecht geweest waardoor de berekening van de transitievergoeding is veranderd. Uit ervaring weten we dat ontslag en alles wat daarbij komt kijken, een onderwerp is waar mensen letterlijk van wakker liggen. De Voice Assistant biedt snel, op welk tijdstip dan ook eerste hulp met een advies.

Hoe werkt het?

Na het commando ‘Praat met DAS’ in de Google Assistant, kies je het thema Werk. Vervolgens kun je een keuze maken uit een van de onderwerpen waarover je meer wilt weten: ontslag (of vaststellingsovereenkomst), maar bijvoorbeeld ook ziekte en concurrentiebeding. We nemen je mee in een gesprek en geven je tips over wat te doen bij ontslag in jouw specifieke situatie. Ook berekenen we samen jouw potentiële transitievergoeding op basis van de duur van je dienstverband en je hoogte van je maandsalaris. Daarnaast biedt de Assistant altijd de mogelijkheid om direct contact met een medewerker van DAS te zoeken als daarom wordt gevraagd. Je krijgt de contactgegevens en actuele openingstijden waarop de juiste mensen beschikbaar zijn om je te helpen.

Woordvoering