Juristen van DAS werken mee aan ontslagspreekuur bij De Telegraaf

Een ontslaggolf dreigt dit najaar door het coronavirus en veel mensen weten niet wat hun rechten en plichten zijn als ontslag dreigt. Daarom organiseerde De Telegraaf op woensdag 9 september een ontslagspreekuur . Lezers stuurden vragen over ontslag en arbeidsvoorwaarden waarop vier van onze juristen per mail antwoord gaven. Panelleden namens DAS waren Iliass Akdid, Joyce Bender, Pascal Besselink en Sean Witteveen.  

De vragen die ze beantwoordden waren verrassend vaak wisselend van aard.

Joyce Bender: “Heel veel vragen over tijdelijke contracten die niet worden verlengd en ook dat ze pas laat horen dat er niet wordt verlengd, vragen over studiekostenbeding en WW.”

Van tien uur 's ochtends tot vier uur 's middags werd er hard doorgewerkt om alle lezers die vragen hadden te voorzien van eerstelijns én eersteklas juridisch advies. Naast juristen van DAS werkten ook Van Gelderen Advocaten, Tavasszy Advocaten en Het Juridisch Loket mee aan het ontslagspreekuur.

Kijk hier voor de meest gestelde vragen.

 

Meer informatie over een vaststellingsovereenkomst en ontslag? Kijk op das.nl/ontslag en das.nl/ontslag/vaststellingsovereenkomst.

Woordvoering
Woordvoering van DAS is een verzamelaccount voor een aantal collega's van DAS die communicatie verzorgen uit naam van DAS.
Meer artikelen van Woordvoering