Meeste vragen over wonen en werken op Vraag het DAS-dag

Afgelopen zaterdag hielpen juristen en advocaten van juridisch dienstverlener DAS bijna 350 mensen met hun juridische vragen tijdens de jaarlijkse Vraag het DAS-dag. Voor het vierde jaar op rij organiseerde DAS deze dag in de Week van de Rechtspraak. De meeste vragen gingen deze editie over wonen en werken.

 

Het is inmiddels een traditie aan het worden: op de zaterdag van de Week van de Rechtspraak organiseert DAS een gratis spreekuur. Mensen konden zich vooraf inschrijven voor een adviesgesprek. ‘De dag was binnen een recordtempo volgeboekt. We ontvingen daarnaast ruim 50 vragen. Dit laat zien dat de behoefte aan juridische hulp ongekend groot is,’ zegt Jaap Witteveen Chief Transformation Officer bij DAS.

Top 4

 

Net als vorig jaar leidden problemen rondom de woning (24%) of het werk (23%) tot de meeste vragen. Bijna een op de vier vragenstellers heeft een woongeschil en bijna een kwart had een vraag over werk (23%). Daarnaast waren er veel vragen over aankopen & reizen (22%). De meeste woonvragen gingen over geschillen met buren, gemeente, huurbaas en aannemers. De meeste vragen over werk gingen over arbeidsvoorwaarden, ontslag en ziekte en verzuim. Zeer actueel waren de coronavragen over vaccinaties en de QR-controlemaatregel.

  1. Wonen 24%
  2. Werk en inkomen 23% 
  3. Aankopen & reizen 22%
  4. Familie & relatie 11%

Vragen van ondernemers

Ruim 10 procent van de vragen kwam van ondernemers en ging over klanten & leveranciers (4%), bedrijfspand (3%) en personeel (2%). Opvallend hierbij is dat vragen rondom personeel vorig jaar nog de boventoon voerden.

Woordvoering