Meeste vragen over woning en werk op Vraag-het-DAS-dag

Afgelopen zaterdag hebben ruim 30 specialisten van juridisch dienstverlener DAS meer dan 300 mensen geholpen die zich hadden opgegeven voor een gratis adviesgesprek tijdens de Vraag-het-DAS-dag. De meeste vragen gingen over woning en werk.

Ook dit jaar hield DAS in de Week van de Rechtspraak een gratis spreekuur. ‘Het zijn uitdagende en onzekere tijden. Veel mensen hebben vragen, veelal veroorzaakt door de coronacrisis. Door het gratis spreekuur hebben we mensen weer verder geholpen met goed juridisch advies’, zegt Hanneke Jukema ceo van DAS. ‘

Top 4

Problemen rondom de woning (26%) of het werk (24%) leidden tot de meeste vragen. Een op de vier vragenstellers heeft een woongeschil. Bijna een kwart had een vraag over ontslag en werk. Daarnaast waren er veel vragen over familie en relatie (17%). De meeste woonvragen gingen over burenoverlast, erfgrens, verkoop van de woning en huurgeschillen. Bij arbeid gingen de vragen over ontslag, ziekte en verzuim en het intrekken van verlofdagen. Veel mensen liggen ook wakker vanwege een echtscheiding of de afwikkeling van een erfenis. Opvallend maar niet onverwachts, is het aantal vragen over geannuleerde reizen in vergelijking met vorig jaar.

Vragen van ondernemers

Ruim 13 procent van de vragen kwam van ondernemers en ging over personeel en bedrijfspand. Zij stelden vragen over het opstellen én het beëindigen van een arbeidsovereenkomst. Daarnaast werden er verschillende vragen gesteld over huurcontracten.

Woordvoering