Mensen liggen wakker van problemen over woning of werk

Problemen over de woning of het werk leiden tot de meeste juridische vragen. Dat concludeert juridisch dienstverlener DAS. Afgelopen zaterdag 28 september hebben 30 juridisch specialisten meer dan 300 mensen geholpen die zich hadden opgegeven voor een gratis adviesgesprek tijdens de Vraag het DAS-dag.

Drie op de tien bellers heeft een woongeschil. Bijna een kwart van de bellers had een vraag over het werk. Arbeidsgeschillen voerden in 2018 nog de lijst aan tijdens de Vraag het DAS-dag.

Dit jaar zijn dat de woongeschillen. Dit jaar ontving DAS beduidend meer vragen op het gebied van familie- en erfrecht. Een vijfde van de bellers ligt wakker van geschillen over hun echtscheiding of de afwikkeling van een erfenis van een naaste. Veel vragen gingen over het nakomen van de afspraken die vastgelegd zijn in een echtscheidingsconvenant en de verdeling van de boedel na overlijden. Daarmee belandde deze categorie vragen op een derde plaats, waar vorig jaar nog de aankoopgeschillen stonden.

Ook ondernemers met vragen

Ondernemers hadden zich in mindere mate gemeld voor een juridisch adviesgesprek. Veel ondernemers hadden voornamelijk vragen over hun algemene voorwaarden. Uit de vragen blijkt dat veel ondernemers graag heldere algemene voorwaarden willen hanteren, maar het moeilijk vinden om die te formuleren. Daarnaast kreeg DAS meerdere vragen over garantievoorwaarden en facturen die onbetaald blijven.

Mireille Detrixhe Communicatie adviseur
DAS maakt juridische hulp toegankelijk voor iedereen. Een belangrijke missie die ik als woordvoerder en communicatie adviseur graag kenbaar maak.