Zwembad dicht en geen opvang voor de kinderen op vakantie

Wat als het zwembad op de camping is gesloten en je niet kunt sporten in de gym van het hotel? Of als je kinderen niet terecht kunnen bij de opvang in het vakantieresort en het restaurant maar beperkt open is? Vanwege het coronavirus gelden er diverse beperkingen op veel vakantiebestemmingen. Ga dus goed voorbereid op vakantie.

‘Reisorganisaties doen er goed aan hun klanten vooraf te informeren over beperkingen op de vakantiebestemming’, zegt Sjaak Drinkenburg jurist contractuele zaken bij DAS. Mogelijk is het aantal faciliteiten op de camping of het hotel gewijzigd en moeten gasten rekening houden met maatregelen die niet vermeld staan op de website of in de brochure. Veel vakantieleed kan worden voorkomen door goed geïnformeerd op vakantie te gaan. Ook vakantiegangers raadt hij aan goed voorbereid op reis te gaan.

Juridisch dienstverlener DAS ontvangt ieder jaar veel vragen en klachten over reizen. Vorig jaar waren dat er al ruim 1500. Deze zomer verwacht DAS een flinke stijging. Vandaar dat DAS een checklist heeft gemaakt waarmee teleurstellingen kunnen worden voorkomen. Met daarin ook advies over wat je kunt doen als je eenmaal op je vakantiebestemming, toch voor verrassingen komt te staan.

Woordvoering