Terug naar het overzicht

Nieuws

Bekijk onze laatste nieuwsberichten. Heeft u vragen? Neem dan contact op met onze woordvoerder Mireille Detrixhe via 020 651 72 00. Mailen kan ook via communicatie@das.nl.

Laatste nieuws

16 mrt 2022 3 min leestijd

DAS Rechtsbijstand ondersteunt Stand Firm-verklaring

DAS Rechtsbijstand ondersteunt de Stand Firm-verklaring die op initiatief van een twintigtal advocatenkantoren eerder deze maand is opgesteld en waar steeds meer kantoren zich bij aansluiten.
Lees verder
2 mrt 2022 4 min leestijd

DAShboard vierde kwartaal 2021

Een overzicht van de meldingen die DAS ontving in het vierde kwartaal van 2021. DAS ziet het aantal onroerend goed zaken fors stijgen ten opzichte van het kwartaal daarvoor. Wonen blijft dus een belangrijk onderwerp. Ook het aantal arbeidszaken stijgt in dat kwartaal ten opzichte van het derde kwartaal. In dit DAShboard publiceert DAS de belangrijkste cijfers en trends.
Lees verder
28 jan 2022 2 min leestijd

Opnieuw forse toename juridische geschillen met aannemers

Het aantal conflicten tussen aannemers en huiseigenaren is ten opzichte van 2020 verdubbeld in 2021.
Lees verder
12 jan 2022 4 min leestijd

DAS Holding N.V. maakt vandaag bekend dat ze haar creditmanagementactiviteiten afstoot en verkoopt aan investeerder Axiom Partners

DAS Holding N.V. verkoopt haar belangen in Cannock-EDR Holding B.V. en haar dochtermaatschappijen Cannock Incasso Rotterdam B.V., Cannock Chase Holding B.V. en al haar werkmaatschappijen en EDR, bestaande uit Economic Data Resources B.V. en DRA Debt Recovery Agency B.V. inclusief Assensia. Deze verkoop past in de strategie waarbij DAS haar kernactiviteiten versterkt.
Lees verder
11 jan 2022 4 min leestijd

Nieuwe wetten voor ondernemers in 2022: een aantal belangrijke op een rij

Met welke nieuwe of aangescherpte wetten en regelingen krijgen ondernemers in 2022 te maken? Op het gebied van consumentenkoop staan er een aantal wijzigingen op stapel, maar ook de Omgevingswet is een belangrijke nieuwkomer. Wat betekent dat in de praktijk?
Lees verder
6 jan 2022 4 min leestijd

Nieuwe wetten in 2022: een aantal belangrijke op een rij

Op het gebied van wonen en aankopen komen er twee nieuwe belangrijke wetten: de Omgevingswet en nieuw consumentenkooprecht. Daarnaast wordt huftergedrag in het verkeer aangepakt en zijn ouders beter af met nieuwe regels voor kinderopvang. Wat betekent dat in de praktijk?
Lees verder
3 jan 2022 3 min leestijd

De Hoge Raad bevestigt: huurders hebben recht op huurkorting

Lang keken verhuurders en huurders uit naar het oordeel van de Hoge Raad over de vraag of de huurprijs kan worden verminderd in verband met de coronapandemie. De Hoge Raad heeft onlangs duidelijkheid gegeven. Winkeliers en caféhouders kunnen aanspraak maken op een huurkorting. Wanneer kan er aanspraak gemaakt worden op een huurkorting, hoe stel je die vast en wat is nog meer belangrijk? Je leest het in dit blog.
Lees verder
11 nov 2021 3 min leestijd

DAShboard derde kwartaal 2021

Een overzicht van de ontwikkelingen en vragen die DAS ontving in het derde kwartaal van 2021. DAS ziet het aantal corona gerelateerde meldingen fors dalen. Ook het aantal arbeidszaken daalt. Het aantal contractuele geschillen stijgt. In dit DAShboard publiceert DAS de belangrijkste cijfers en trends. Ontdek meer.
Lees verder
2 nov 2021 3 min leestijd

Commissie van Beroep van het Kifid stelt DAS in het gelijk over het recht op vrije keuze rechtshulpverlener

Door de Commissie van Beroep van het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) is uitspraak gedaan over de vrije keuze van rechtshulpverlener in Nederland, ook wel vrije advocaatkeuze genoemd. Hierin stelt de Commissie van Beroep juridisch dienstverlener DAS, in het gelijk.
Lees verder