Terug

Sjaak Drinkenburg

Ik ben een allround  jurist en help zowel ondernemers als consumenten met hun juridische vragen en problemen rondom koopovereenkomsten, garantie, duurovereenkomsten, wonen en verbouwen.
Jurist contractueel recht
In mijn werk zie je de liefde voor auto’s terug. Ik heb al vele zakelijke en particuliere klanten bijgestaan in hun geschillen over auto's, maar ook in andere zaken laat ik mij niet van de wijs brengen.

Artikelen van Sjaak Drinkenburg

4 nov 2021 2 min leestijd

Kan ik opzeggen bij mijn sportclub als ik geen QR-code heb?

Vanaf zaterdag 6 november moeten amateursporters boven de 18 jaar een QR-code kunnen tonen bij binnensporten. Sommige brancheorganisaties vrezen een stroom van opzeggingen bij sportclubs. Maar kun je een sportabonnement of -lidmaatschap opzeggen als je de QR- code niet wilt of kunt laten zien?
Lees verder
13 okt 2021 3 min leestijd

Energiecontracten onder vuur: vier vragen en antwoorden

Vaste energiecontracten met nog een looptijd die worden omgezet naar variabele contracten. Mag dat eigenlijk wel? Vier vragen en antwoorden over energiecontracten op een rij.
Lees verder
19 aug 2021 3 min leestijd

Ik ben online opgelicht, wat nu? Je rechten bij online aankopen.

Wordt je (dure) aankoop maar niet geleverd of komt hij defect aan? Heb je online een kaartje gekocht voor een concert en blijkt hij nep te zijn? Of twijfel je of je wel extra garantie moet afsluiten? Beluister hier de podcast met jurist Sjaak Drinkenburg en kom te weten wat je rechten zijn.
Lees verder
9 aug 2021 3 min leestijd

Wat als mijn vlucht meer dan drie uur is vertraagd?

Als je vlucht meer dan 3 uur vertraagd is, heb je soms recht op een vergoeding. Voorwaarde is dat je vanaf een luchthaven in de Europese Unie vertrokken bent of naar een EU-luchthaven gevlogen bent met een EU-vliegtuigmaatschappij. Verder hangt het van nog een aantal factoren af. De hoogte van de compensatie is afhankelijk van de vliegafstand en duur van de vertraging. Wil je weten wanneer je precies recht hebt op een vergoeding en waar je allemaal op moet letten tijden de vertraging? Beluister hier de podcast
Lees verder
5 aug 2021 3 min leestijd

Op reis in coronatijd: check deze 8 tips om goed voorbereid op reis te gaan

8 tips handig op een rij om goed voorbereid op reis te gaan in coronatijd
Lees verder
23 jul 2021 4 min leestijd

Ik krijg (weer) een voucher aangeboden voor mijn festival en vakantie. Wat nu?

Maak jij je zorgen over de garantie van je voucher van een festival of vakantie waar je heen zou gaan? Of wil je überhaupt geen voucher meer hebben en je geld terug? Onze meester in juridische hulp Sjaak Drinkenburg vertelt je over je rechten bij vouchers van festivals, pakket- en vliegreizen.
Lees verder
27 mei 2021 3 min leestijd

Wat als het product dat ik kocht stuk is gegaan of niet meer goed werkt?

De wet geeft jou als consument een garantie van 6 maanden. Gaat een product binnen die termijn stuk? Dan wordt ervan uitgegaan dat het product op het moment dat je het kreeg al niet in orde was. De verkoper moet het gebrek dan kosteloos herstellen. Wil je weten hoe je dit het beste kunt aanpakken? Beluister dan de podcast.
Lees verder
14 dec 2020 3 min leestijd

Geannuleerde droomreis strandt in strijd over voucher

De droomreis van Marcel werd geannuleerd vanwege corona. Hij kreeg een voucher aangeboden, maar Marcel wilde zijn geld terug. Daar dacht de reisorganisatie anders over.
Lees verder
26 nov 2020 3 min leestijd

Black Friday: deal or no deal over extra garantie

Elk jaar maken meer consumenten gebruik van Black Friday-deals. Verkopers bieden vaak aan extra garantie bij te kopen, maar is dat nodig?
Lees verder
25 aug 2020 3 min leestijd

Spaanse voetbalreis afgefloten, geld terug afgedwongen

Krijgt Kasper zijn geld terug in plaats van vouchers nadat voetbalreis werd geannuleerd vanwege coronavirus?
Lees verder
14 jul 2020 3 min leestijd

Racefanaat moet strijden voor zijn geld

Lees verder
13 mei 2020 3 min leestijd

Studenten krijgen na juridische actie hun annuleringskosten terug

Een groep studenten had een groepsaccommodatie geboekt. Even lekker eruit met de studentenvereniging. Maar daar stak het coronavirus een stokje voor. Toch wilde de verhuurder dat ze annuleringskosten betaalden.
Lees verder