Liefde op de werkvloer, privé of niet?

“Liefde op de werkvloer is een priv├ękwestie, mijn werkgever heeft hier niets over te zeggen.”

In aanloop naar Valentijnsdag vroegen wij onze volgers op LinkedIn of zij het eens/oneens waren met deze stelling. Wat bleek, een kleine meerderheid van 53% is het eens met deze stelling. Veel mensen vinden hun partner via het werk. Maar mag dat en ben je dan eigenlijk verplicht om dat aan je baas te vertellen?

Dat hangt af van de regels binnen de organisatie. Wettelijk is er niets bepaald over relaties op het werk. Een werkgever mag je dus niet verbieden om een relatie te hebben met een collega. Wel mag hij verplicht stellen dat je dit aan hem meldt. Ook mag hij regels opnemen die belangenverstrengeling of andere ongewenste situaties voorkomen. Dit soort regels kan hij dan opnemen in een gedragscode of personeelshandboek. Hij moet er dan voor zorgen dat deze bij iedereen binnen de organisatie bekend zijn. Ik raad je overigens wel aan om te vertellen dat je een relatie hebt, op die manier voorkom je stiekem gedoe en behoud je een goede relatie met je werkgever.

Verschillende factoren spelen een rol

Kan je werkgever je ontslaan omdat je een relatie met een collega hebt? In bepaalde situaties kun je ontslagen worden. Ik zeg bewust kunnen, want er spelen meerdere factoren mee. In hoeverre zijn de regels overtreden? Waren de regels redelijk? En is er niet een andere oplossing in plaats van ontslag, bijvoorbeeld door het overplaatsen van een van de tortelduiven? Ik ken echter wel gevallen waar iemand ontslagen werd, bijvoorbeeld omdat er sprake was van belangenverstrengeling of omdat een van de geliefden bij de concurrent ging werken.

Leidinggevende moet extra zorgvuldig zijn

Is jouw geliefde je leidinggevende? Dan is er wel sprake van een andere situatie. Jouw manager heeft een leidinggevende- en voorbeeldfunctie. Ook ben je als werknemer vaak ondergeschikt aan je leidinggevende en dat maakt je kwetsbaar. Hij of zij moet daarom extra zorgvuldig zijn en voorkomen dat de relatie een probleem wordt op de werkvloer. Uit de rechtspraak blijkt dat als je als leidinggevende bewust, langdurig verzwijgt of ontkent dat er sprake is van een relatie, dit negatieve gevolgen kan hebben voor jouw baan. Als je als werknemer in een afhankelijkheidspositie zit met bijvoorbeeld een leerling of een patiënt dan is professionele afstand bewaren geraden en het aangaan van een affectieve relatie not done.

Regels binnen de organisatie

Zorg dat je goed weet hoe binnen jouw organisatie wordt omgegaan met relaties op de werkvloer en wees er open over als je een relatie hebt of krijgt met een collega. Dat voorkomt onnodig gedoe met collega’s en werkgever. En stel dat je blij verrast wordt door die ene collega waar je stiekem al heel lang naar smacht, geniet er dan van.

Disclaimer

Dit blog schetst de algemene regels en uitgangspunten. Uiteraard kan er in specifieke situaties sprake zijn van uitzonderingen. Heeft u vragen over dit onderwerp of uw specifieke situatie, dan kunt u altijd contact opnemen met een van onze specialisten.

Miranda Oostenrijk