Brutale buurman metselt uitbouw tegen huis buren aan

Arnaud* deelt de oprit bij zijn woning met de buren. Hij gebruikt de oprit om met de auto bij zijn garage te komen. Tot zijn grote schrik plaatst zijn buurman zonder enig overleg een schutting in het midden van de oprit. Arnaud kan er nauwelijks meer door met zijn auto en laat dit niet over zijn kant gaan.

Beiden hebben recht van overpad, maar de buurman van Arnaud is niet voor rede vatbaar. Hij heeft de auto van Arnaud opgemeten. Volgens hem heeft Arnaud aan beide kanten van zijn auto nog precies drie centimeter ruimte. Dat is genoeg om naar zijn garage te rijden, aldus de buurman. Arnaud denkt daar heel anders over en meldt de zaak bij mijn collega.

Ongehinderde doorgang

Mijn collega maakt duidelijk dat Arnaud er recht op heeft om ongehinderd bij zijn garage te komen. De ruimte die de buurman Arnaud nu gunt, is onredelijk. Wat als Arnaud een andere auto wil aanschaffen die breder is dan zijn huidige auto? Moet hij dan toestemming vragen aan zijn buurman? Dat zou toch echt te gek worden.

Zachte dwang

Onder zachte dwang van mijn collega, is de buurman alsnog bereid om de schutting iets te verplaatsen. Arnaud kan er nu makkelijk langs met zijn bolide. Ook in de toekomst.

Gratis actuele en relevante juridische informatie

Blijf op de hoogte!

Ontvang per e-mail de maandelijkse nieuwsbrief DAS Update en periodieke e-mailingen met juridische tips, nieuws en oplossingen van DAS.

Nu aanmelden