Kin­der­ali­men­ta­tie her­be­re­ke­nen

Als u een tijdje of jaren geleden gescheiden bent, wijzigt vaak de situatie bij u, uw ex-partner of de kinderen. Denk bijvoorbeeld aan een wijziging van het inkomen van uw (ex-)partner. Dan moet er een herberekening van de alimentatieplicht gemaakt worden. In een sessie begeleidt onze mediator u en uw ex-partner bij het maken van nieuwe afspraken over de alimentatie. Gewoon aan tafel, wel zo makkelijk. Zo weet u precies waar u aan toe bent en hebben u en uw ex-partner alles snel op een rijtje.
  • Rustig al uw vragen stellen
  • Deskundige begeleiding en advies
  • Berekening volgens TREMA-normen
€ 699,- of in 2 termijnen
Bestellen
Hoe gaan wij voor u aan de slag?

1. Intakegesprek

In het telefonische intakegesprek inventariseert de mediator de wensen en behoeften van u en uw ex-partner. De mediator neemt met jullie door welke informatie nodig is en prikt een datum voor de sessie.

Voorbereiden van sessie
Voorafgaand aan de sessie stuurt de mediator jullie beide een formulier toe over de alimentatieberekening. U en uw ex-partner vullen het formulier in en sturen de benodigde documenten terug. De mediator bestudeert jullie aangeleverde documenten en maakt voorafgaand aan jullie sessie een alimentatieherberekening volgens de TREMA-normen.

2. Sessie met de mediator

De afspraak vindt plaats op kantoor bij de mediator. Een sessie duurt ongeveer 1,5 uur. Tijdens jullie sessie bespreekt de mediator jullie situatie, behartigt de belangen van u, uw ex-partner en kinderen. Samen nemen jullie de alimentatieherberekening volgens de TREMA-normen door en bespreken jullie de wensen en behoeften.

3. Alimentatie herberekenen

Na afloop van de sessie verwerkt jullie mediator alle feedback en past de alimentatieherberekening aan.

Concept alimentatieherberekening
Binnen 5 werkdagen na de sessie ontvangen jullie per e-mail een concept van jullie alimentatieherberekening. Er is ruimte voor één sessie, voor een extra sessie betalen jullie een aanvullend bedrag.

Definitieve versie
Zijn jullie het eens over de alimentatieherberekening? Dan maakt jullie mediator deze definitief.

4. Afspraken rechtsgeldig maken

De mediator geeft advies hoe u en uw ex-partner de gewijzigde afspraken het beste kunnen vastleggen. De afspraken kunnen worden vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst, in een notariële akte of in een verzoekschrift. Een verzoekschrift dient te worden ingediend door de advocaat bij de rechtbank. De mediator kan helpen bij het regelen van een advocaat.