Be­ta­lings­her­in­ne­ring ver­stu­ren door DAS

Uw facturen snel betaald

Hebt u te maken met klanten die uw facturen niet betalen? Verstuur dan een betalingsherinnering uit naam en op briefpapier van DAS. Hiermee is de kans hoger dat uw klant alsnog betaalt, en zo voorkomt u mogelijk een incassoprocedure. 

U betaalt hiervoor slechts €10.

Betalingsherinnering versturen
Een betalingsherinnering versturen: hoe werkt het?

Een herinneringsbrief is een effectieve manier om uw geld terug te krijgen voordat u uw vordering uit handen geeft en een incasso-opdracht indient. Bij de betalingsherinnering vermeldt u dat u de vordering overdraagt aan een incassobureau als uw klant niet binnen de gestelde termijn betaalt.

Let op: is uw klant een particulier? Dan bent u verplicht om een WIK-brief te sturen.

Betalingsherinnering sturen uit naam van DAS
WIK-brief sturen naar een particuliere klant

Als u een vordering hebt op een particuliere klant, waarvan de betalingstermijn is verstreken, bent u verplicht om de WIK-brief te versturen. Voor vorderingen op uw zakelijke klanten is deze brief niet verplicht.

De WIK-brief is een brief die voldoet aan de Wet Incassokosten. Hierin vermeldt u het volgende:

  • Bied een termijn van 14 volledige dagen* om alsnog kosteloos te betalen.
  • Kondig alvast aan dat u een incassobureau inschakelt als de klant niet binnen de gestelde termijn betaalt.
  • Geef de hoogte van de incassokosten aan die bovenop het factuurbedrag komen als de klant niet binnen de gestelde termijn betaalt.
  • Als u niet btw-plichtig bent, geef dan ook aan dat u de btw niet kunt verrekenen en dat de incassokosten met het btw-percentage zijn verhoogd.

* De ‘14-dagen-termijn’ gaat volgens de uitspraak van de Hoge Raad in op de dag nadat de brief bij de debiteur is bezorgd. Voor de verzending van de brief wordt ook 1 dag gerekend.
Belangrijk is daarom de juiste formulering van de betalingstermijn, namelijk: "binnen 15 dagen nadat deze brief bij u is bezorgd". De formulering "binnen 14 dagen vanaf de dag nadat deze brief bij u is bezorgd" mag ook.

Met uw zakelijke klanten kunt u zelf de incassokosten afspreken. Deze kosten gelden als u ze hebt opgenomen in uw algemene voorwaarden of koopovereenkomst. Hebt u dat niet, dan worden de incassokosten voor zakelijke klanten op dezelfde manier berekend als voor particuliere klanten, namelijk volgens de Wet Incassokosten (WIK).

WIK-brief via DAS

U kunt er ook voor kiezen om de WIK-brief via DAS te laten versturen. Voor €10,- (exclusief btw) versturen wij de WIK-brief voor u op DAS-papier. De kosten worden achteraf aan u gefactureerd.

WIK-brief versturen via DAS
Gratis download DAS Wijzer Incasso

Onbetaalde facturen voorkomen óf innen? Download onze gratis informatiegids vol handige tips.

 

Download de gids
Con­tact met DAS
De DAS OndernemersDesk beantwoordt graag al uw incasso vragen.