DAS Ze­ker

Dé alles-in-één oplossing voor uw onbetaalde facturen

Speciaal voor ondernemers introduceren Atradius en DAS een unieke verzekering: dé alles-in-één oplossing voor uw onbetaalde facturen. Of uw klant nu vergeet te betalen, niet wil betalen of niet kan betalen: u kiest toch ook voor gemak, ontzorging en financiële zekerheid?

 

Vraag nu een adviesgesprek aan
Verzekerd van betaling

Met DAS Zeker bent u verzekerd voor onbetaalde facturen, wat de reden ook is:

 • Uw klant vergeet te betalen: herinnering en aanmaning verzorgen wij;
 • Uw klant wil niet betalen: juridisch verweer en/of incasso voeren wij uit;
 • Uw klant kan niet (meer) betalen: wij betalen u tot 90%.

Door uw onbetaalde facturen over te dragen aan DAS, wint u tijd en bespaart u geld. Het is een slimme manier om uw onderneming te versterken en te laten groeien. En ook: u hoeft geen vervelende gesprekken meer te voeren met uw klant.

De kracht van alles-in-één
 • Ontzorging; u verstuurt de factuur, wij doen het werk
 • Eén oplossing voor onbetaalde facturen
 • Verzekerd van betaling, door unieke samenwerking DAS en Atradius
 • U bepaalt zelf welke zakelijke factuur u overdraagt
 • Geen limiet op het indienen van het aantal openstaande facturen

 

 • Hoe werkt het?
 • Wat kost het?
Slim en eenvoudig: zo werkt DAS Zeker

DAS Zeker is van toepassing op openstaande facturen bij zakelijke klanten in Nederland. Zo werkt het:

Stap 1: kredietlimiet voor uw klanten aanvragen
We vragen voor al uw zakelijke klanten een kredietlimiet aan. Dit geeft u inzicht in de risico’s. Het totale uitstaande bedrag per klant mag deze limiet niet overschrijden. Zo werken wij samen aan goede risicobeheersing. De kosten voor het aanvragen van een kredietlimiet per klant is €2,42.

Stap 2: onbetaalde factuur indienen
U verstuurt de factuur en uploadt deze als de vervaldatum verstreken is. U kiest zelf voor welke klanten u de onbetaalde facturen indient. Wij gaan voor u aan de slag. U volgt de voortgang van het proces online.

Stap 3: incassotraject starten
We starten met het versturen van een herinneringsbrief. Uw klant krijgt 14 dagen extra de tijd om de factuur kosteloos te betalen.

Adviesgesprek aanvragen
Wat gebeurt er als uw klant toch niet betaalt?

Betaalt de klant niet of gedeeltelijk dan schrijven wij uw klant aan voor de betaling van de uitstaande factuurbedrag, rente en incassokosten. Dit is het buitengerechtelijke incassotraject. In overleg met u maken we zo nodig betalingsafspraken.

180 dagen na de vervaldatum betalen wij het uitstaand factuurbedrag tot 90% uit als voorschot, zodat u weer verder kunt ondernemen. Alle inkomsten uit de factuur worden met dit voorschot verrekend.

Als een klant uw factuur betwist, dan gaan onze specialisten voor u aan de slag. Na het voeren van het juridisch verweer bepaalt de uitkomst de hoogte van het nieuw overeengekomen en te ontvangen factuurbedrag. Als u een voorschot hebt ontvangen, moet u het verschil terugbetalen als het te betalen bedrag wordt verlaagd.

Als betaling nog steeds uitblijft omdat de klant niet wil betalen, dan kunnen we, na een financiële haalbaarheidstoetsing en na overleg met u, een gerechtelijke procedure starten. Wij dagvaarden uw klant en procederen voor u, zodat u alsnog betaald kunt krijgen.

Blijft de betaling uit omdat klant niet kan betalen door faillissement of surseance dan vergoeden wij alsnog het maximale uitstaande factuurbedrag tot 90% met een maximum van € 15.000. Wij keren jaarlijks maximaal € 30.000 als schadevergoeding uit.

Wat kost het?

DAS Zeker

 • Premie per maand: €216,09
 • Kredietlimiet per klant: €2,42
 • De bedragen zijn inclusief assurantiebelasting en exclusief btw.

 
 

Vraag nu een adviesgesprek aan
Alles-in-één

DAS Zeker is een alles-in-één oplossing met:

 • Toegang tot bedrijfsinformatie en kredietbeoordeling
 • Debiteurenbeheer, uw klanten herinneren en aanmanen
 • Incasso, minnelijk en gerechtelijk
 • Juridische ondersteuning bij betwiste facturen
 • Kredietverzekering, op factuurniveau
 • Dekking in Nederland

Hebt u al een zakelijke rechtsbijstandverzekering bij DAS of andere partij, met dekking voor juridisch verweer op uw vordering?

Dan krijgt u ruim 30% korting op DAS Zeker! Uw premie per maand: van € 216,09 voor € 147,80

Eindelijk geen zorgen meer over het betaald krijgen van mijn rekeningen. En net zo belangrijk: vorderingen overdragen is een kwestie van een paar muisklikken.

Frank Lagers
Eigenaar transportbedrijf
Over Atradius Atradius is specialist op het gebied van kredietverzekeringen, borgstellingen en incasso en legt zich toe op het bouwen van sterke relaties met hun klanten. De Atradius Groep biedt wereldwijd tal van diensten op het gebied van kredietverzekeringen en incasso en telt meer dan 160 vestigingen in 50 landen.

Atradius 

Over DAS

DAS maakt juridische en financieel-juridische kennis toegankelijk voor iedereen. Al ruim 50 jaar helpen we zzp’ers, mkb’ers en grootzakelijke bedrijven conflicten voorkomen, oplossen of beheersen. Met ruim 2.400 specialisten. Of u nu een aanvaring hebt met wanbetalers, op zoek bent naar extra werkkapitaal of uw boekhouding wilt uitbesteden: DAS staat voor u klaar.


Con­tact

Wilt u meer weten over DAS Zeker, neem dan contact op met een van onze specialisten.