Thema

archief

Zoeken

Hoeveel contracten voor bepaalde tijd mag ik een werknemer aanbieden?

U mag een werknemer in principe maar drie arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd aanbieden. Bij een derde verlenging (en dus het vierde contract) ontstaat namelijk een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. De gezamenlijke duur van de drie arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd mag maximaal twee (vóór 1 juli 2015: drie) jaar zijn. Let op: van deze regel mag in een cao worden afgeweken, ook ten nadele van de werknemer.

Minder dan zes maanden ertussen
Als tussen twee arbeidsovereenkomsten een periode van meer dan zes (vóór 1 juli 2015: drie) maanden ligt, begint het tellen opnieuw. Als de periode zes maanden of korter is, telt deze mee voor de maximumduur van twee jaar. Let op: in een cao kan hiervan worden afgeweken.

Wilt u onbeperkt en persoonlijk antwoord op uw eigen juridische vragen? Met een rechtsbijstandverzekering kunt u ons altijd bellen voor gratis advies. Lees meer over de rechtsbijstandverzekering voor ondernemers.

Ook interessant voor u

Alles weten over het opstellen van waterdichte arbeidsovereenkomsten?

Download de gratis DAS Wijzer
Flexx: rechtshulp voor ondernemers

Twijfelt u of u uw werknemer opnieuw een contract voor bepaalde tijd mag aanbieden? Laat een Flexx-jurist u adviseren over uw juridische opties. Juist als u niet verzekerd bent.