Thema

archief

Zoeken

Ik wil tussentijds opzeggen. Is dat mogelijk?

Wilt u vóór het einde van de huurperiode van de huurovereenkomst af, dan kan dat niet zomaar. Het tussentijds opzeggen kan alleen onder bepaalde voorwaarden. Onderstaande mogelijkheden gelden zowel voor middenstandsbedrijfsruimtes als voor overige bedrijfspanden.

  • Wederzijdse instemming
    In sommige gevallen stemt een verhuurder in met de opzegging door een huurder. Neem daarom altijd contact op met de verhuurder om de mogelijkheden te bespreken. Wellicht dat de verhuurder bereid is om met u een regeling te treffen. Zorg ervoor dat afspraken rond de beëindiging van de huurovereenkomst schriftelijk worden vastgelegd en zowel door u als door de verhuurder worden ondertekend.
  • Andere huurder gevonden
    Als uw bedrijfspand op een gewilde locatie staat, zou het zomaar kunnen dat andere bedrijven voor uw bedrijfspand in de rij staan. Heeft u een opvolger voor uw huurcontract gevonden? Ook in deze situatie geldt: overleg altijd eerst met de verhuurder. Een verhuurder is in principe verplicht om akkoord te gaan met de opvolging van de huurovereenkomst. Tenzij de huurder onvoldoende kan aantonen dat de opvolger niet aan de financiële verplichting van de huurbetaling kan voldoen. Als de verhuurder op onjuiste gronden een verzoek tot indeplaatsstelling afwijst, kunt u bij de rechter een verzoek tot vervangende machtiging indienen. De rechter kan vervolgens toestemming geven om een opvolger in de plaats te stellen.