Terug

Carolien Lasonder

Ik begeleid juridische projecten en procedures op het gebied van privacy, contractmanagement en arbeidsrecht. Bijvoorbeeld: compliancy, AVG, reorganisaties, fusies en overnames, arbeidsvoorwaarden en medezeggenschap.
Bedrijfsjurist en Coördinator Juridische Adviesdesk
Ik vind het van belang dat men na een soms lastig startpunt of traject met een positief gevoel kan terugkijken en zich met energie op de toekomst kan richten.

Artikelen van Carolien Lasonder

10 dec 2021

Waarom is privacywetgeving zo belangrijk voor mij als ondernemer?

De privacywetgeving (AVG) stelt eisen aan jouw bedrijfsvoering en vraagt je de juiste maatregelen te nemen voor het verwerken van persoonsgegevens van je medewerkers en klanten. Wilt je ook goed zorgen voor de privacy van uw klanten en medewerkers? Wij helpen je om de juiste stappen te zetten.
Lees verder
27 aug 2021 4 min leestijd

Wet WBTR: 5 regels waar je als bestuur rekening mee moet houden in het belang van de vereniging of stichting

Werk jij als vrijwilliger of ben jij op een manier actief betrokken bij het bestuur van een vereniging of stichting? We begrijpen dat je als vrijwilliger je ziel en zaligheid legt in de vereniging en je collega's in het bestuur het beste met de club voorhebben. Wij brengen je graag een nieuwe wet onder de aandacht, zodat jij en andere bestuursleden/vrijwilligers het werk goed, zinvol en vooral eerlijk kunnen blijven uitvoeren. Onze jurist Carolien legt het je haarfijn uit.
Lees verder
16 apr 2021 4 min leestijd

Voorkom aansprakelijkheid met goede algemene voorwaarden voor zzp'ers

Ben je zzp'er? Zorg voor goede algemene voorwaarden! Zo voorkom je aansprakelijkheid bij eventuele conflicten met opdrachtgevers en leveranciers.
Lees verder
14 apr 2021 5 min leestijd

Coronavaccinatie en privacy: wat mag wel en niet?

Het vaccineren tegen het coronavirus is begonnen, maar niet iedereen wil gevaccineerd worden. Werkgevers hebben de plicht om voor een gezonde en veilige werkplek te zorgen. Maar mogen zij vragen aan hun werknemers of ze gevaccineerd zijn en mogen ze dat registreren?
Lees verder
13 apr 2021 5 min leestijd

Persoonsgegevens uitwisselen met de Britten. Wat moet je regelen?

Maak je gebruik van een hostingprovider in het Verenigd Koninkrijk? Dan is het verstandig om alvast voorzorgsmaatregelen te treffen voor de verwerking en doorgifte van persoonsgegevens. Wij leggen uit waarom en wat je kunt doen.
Lees verder
25 nov 2020 5 min leestijd

Zo laat je werknemers veilig thuiswerken

Als werkgever én als werknemer is het belangrijk dat je, ook als je thuiswerkt, AVG compliant te werk gaat. Hoe doe je dat?
Lees verder
24 nov 2020 5 min leestijd

Aanbevelingen voor jouw verwerkersovereenkomst om hoge boete te voorkomen

Voldoet jouw verwerkersovereenkomst aan de vereisten die de wet hiervoor stelt?
Lees verder
23 nov 2020 5 min leestijd

Persoonsgegevens verstrekken aan Amerikaanse leverancier: mag dat nog?

Maak je gebruik van een dienst of applicatie afkomstig van een Amerikaanse leverancier, zoals bijvoorbeeld Microsoft Outlook of verstuur je nieuwsbrieven via MailChimp? Het Hof van Justitie van de Europese Unie heeft een belangrijke uitspraak gedaan die hoogstwaarschijnlijk ook voor jou geldt.
Lees verder
15 okt 2020

Reorganisatie in crisistijd - podcast

Collega's Carolien Lasonder en Pascal Besselink in gesprek over hoe werkgevers een noodzakelijke reorganisatie het beste kunnen aanpakken.
Lees verder
30 jun 2020

Let op je privacy -podcast

Collega Carolien Lasonder geeft praktische tips hoe je als bedrijf verantwoord omgaat met privacy en de AVG
Lees verder
24 jun 2020

Bijstand in sportief lastige tijden - podcast

Collega Carolien Lasonder was op ALL sports radio in gesprek over het belang van sport en hoe sportverenigingen het hoofd boven water kunnen houden in deze coronatijd
Lees verder
4 mei 2020

Controle op afstand - podcast

Collega Carolien Lasonder in gesprek over hoe ver werkgevers mogen gaan om thuiswerkende werknemers te controleren
Lees verder