Terug

Christa Verploeg

Al meer dan 20 jaar zet ik mij in om ondernemers en particulieren te helpen bij juridische geschillen over wonen en arbeidsrecht. Ik ben niet alleen senior jurist, maar ook MfN-registermediator. Ik geloof heilig in de oplossende kracht van mediation, want bij juridische conflicten gaat het vaak niet om de ogenschijnlijke tegenovergestelde standpunten van beide partijen maar meer om de belangen die daar achter zitten.
Jurist en mediator
Wanneer ik de belangen achter de standpunten vind, ligt een oplossing vaak niet ver weg meer.

Artikelen van Christa Verploeg

21 okt 2021 4 min leestijd

Weer open na de lockdown. Moet ik de huur van mijn bedrijfspand weer volledig betalen?

Nu de horeca en detailhandel weer grotendeels open zijn, worden huurprijsverminderingen ingetrokken of niet verlengd. Heb je eigenlijk nog recht op huurvermindering als je de huurprijs nog niet volledig kunt betalen?
Lees verder
11 okt 2021 2 min leestijd

Juridische geschillen met aannemers door werk- en tijdsdruk

Waar ontstaan de meeste geschillen door tussen aannemers en klanten en aannemers onderling? Je leest het in ons blog.
Lees verder
24 mrt 2021 4 min leestijd

Samenwerken: hoe voorkom je gedoe achteraf?

Sander en Freek startten als vrienden een pizzeria. Alles leek in eerste instantie goed te lopen, maar na een jaar bleek dat Sander en Freek totaal verschillend dachten over de bedrijfsvoering. Dat leidde tot onenigheid. Beiden willen geen juridisch gedoe en de pizzeria niet kwijt. Wij gaven ze advies.
Lees verder
20 okt 2020 2 min leestijd

Kosten lopen uit de hand: mediation bij de hand

Steens BV wilde voor haar bedrijf een website met webshop laten maken. De oplevering liet echter veel langer op zich wachten dan was afgesproken en de kosten liepen enorm uit de hand.
Lees verder
15 mei 2020

Verplichte huurverlaging - podcast

Collega Christa Verploeg legt uit wat de rechten en plichten zijn van commerciële huurders en verhuurders in coronatijd.
Lees verder
30 mrt 2020 4 min leestijd

Coronavirus: is een verhuurder verplicht de huur te verlagen?

Steeds vaker dienen commerciële huurders verzoeken tot huurverlaging in bij hun verhuurders vanwege het coronavirus. Deze verhuurder vraagt zich af of zij daartoe verplicht is.
Lees verder