Terug

Pascal Besselink

Als advocaat adviseer en ondersteun ik al ruim 20 jaar zowel ondernemers als particulieren bij de meest uiteenlopende arbeidsrechtzaken, van ontslagzaken tot flexibele arbeid, arbeidsongeschiktheid en concurrentiebedingen tot cao-geschillen, overgang van onderneming, pensioenen en functioneringsproblemen.
Advocaat arbeidsrecht
Ik vind het belangrijk om voor mijn klanten het best mogelijke resultaat te behalen. Persoonlijk contact is daarbij voor mij essentieel.

Artikelen van Pascal Besselink

7 okt 2021 4 min leestijd

Ontslag op staande voet, het klinkt zo eenvoudig. Het tegendeel is waar

Bij het geven van ontslag op staande voet gaat het vaak mis, omdat werkgevers niet de juiste formaliteiten volgen. Wij zetten een aantal veelvoorkomende fouten en de gevolgen op een rij.
Lees verder
16 sep 2021 4 min leestijd

Vaccineren en de werkvloer: 8 vragen en antwoorden

Je ziet dat bedrijven worstelen met het vraagstuk van vaccineren. Wat mag nu eigenlijk wel en niet? Om wat meer duidelijkheid te geven zetten we 8 veelgestelde vragen en antwoorden op een rij.
Lees verder
9 sep 2021 2 min leestijd

Vaccinatiediscussie: gezonde werkplek tegenover privacy

Werkgeversorganisaties willen graag de mogelijkheid hebben om medewerkers te kunnen controleren op een vaccinatie of test. Zij moeten zorgen voor een veilige en gezonde werkplek en om dat te kunnen waarborgen willen ze daarin meer vrijheid hebben. Daartegenover staan de grondrechten en privacy van werknemers.
Lees verder
22 jul 2021 3 min leestijd

Eerste uitspraak over ontslag vanwege weigeren vaccineren tegen Covid-19

De allereerste uitspraak van een rechter over een ontslag op staande voet vanwege het weigeren van een vaccinatie tegen Covid-19. Lees in ons blog hoe de rechter oordeelde.
Lees verder
13 jul 2021 3 min leestijd

Onderzoek naar het concurrentiebeding: de belangrijkste bevindingen op een rij

SWZ deed onderzoek naar het concurrentiebeding: arbeidsjurist Pascal Besselink deed mee en zet de belangrijkste bevindingen op een rij.
Lees verder
21 jun 2021 3 min leestijd

Hervorming arbeidsmarkt: flexwerk beperkt en gewijzigde positie zzp’ers

Wat betekenen deze plannen voor werkgevers, werknemers en zzp’ers in de praktijk? Een aantal highlights op een rij.
Lees verder
3 mei 2021 3 min leestijd

Vakantiegeld uitstellen of verplicht vakantiedagen opnemen: wat kan wel en niet?

Ook (of misschien zelfs) na een jaar corona-crisis zijn er werkgevers die de uitbetaling van vakantiegeld willen uitstellen omdat ze vanwege de lockdown nog steeds geen of veel minder inkomsten hebben. Maar mag dat eigenlijk?
Lees verder
14 jan 2021 3 min leestijd

Transitievergoeding zorgt voor duivels dilemma voor veel ondernemers

Steeds meer ondernemers kunnen de transitievergoeding voor ontslagen werknemers niet meer betalen. Dat zorgt voor dilemma's op de werkvloer.
Lees verder
23 dec 2020 3 min leestijd

20.000 euro voor acht dagen werken

Uitspraak van kantonrechter of een dienstverband van een event manager na acht dagen werken mocht worden opgezegd vanwege de coronacrisis.
Lees verder
9 nov 2020 3 min leestijd

Hoge Raad: bedoeling van partijen niet langer relevant bij beoordeling zzp-contract

De Hoge Raad deed een belangrijke uitspraak die relevant is voor de beoordeling van een zzp-contract. Lees er meer over in ons blog.
Lees verder
3 jun 2020 2 min leestijd

Anderhalvemetermaatschappij: wat als je werknemer zich niet aan de regels houdt?

Wat als je werknemer zich niet aan de regels houdt? Kun je daar als werkgever iets tegen doen en hoe kun je het beste handelen en handhaven?
Lees verder
20 mei 2020 4 min leestijd

Aanpassing NOW bij incidentele januaribetaling nog steeds mogelijk

De nieuwe steunmaatregelen zijn woensdag 20 mei bekend gemaakt, maar een aspect uit de eerste ronde verdient nog aandacht.
Lees verder