Terug

Recht uit de Praktijk

In deze exclusieve serie schrijven juristen van DAS opmerkelijk verhalen uit de praktijk. In deze verhalen lees je hoe juristen aan de slag gaan met verschillende vraagstukken. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Lees hier de ervaringen en verschillende cases.
Onze meesters in juridische hulp, recht uit de praktijk.

Artikelen van Recht uit de Praktijk

6 sep 2021 3 min leestijd

Ondernemer Marjan tot schrik gedagvaard door klant

Marjan runt een prachtige kartbaan die populair is bij klein en groot. Ze heeft een grote groep vaste klanten die met hun eigen karts komt racen. Als vaste karter Erwin klaagt over de beschikbaarheid van de baan, loopt de ruzie hoog op en dagvaartdt hij Marjan. Marjan belt ons op voor advies. Lees in het artikel hoe advocaat Sanne haar helpt.
Lees verder
6 sep 2021 3 min leestijd

Relatie tussen autohandelaar Hans en tevreden klant crasht

Hans is al ruim 35 jaar autohandelaar. Hij verhandelt en repareert auto's en levert met trots vakwerk. Als buurvrouw Anja bij hem eengebruikte Renault Twingo koopt lijkt dat weer een tevreden klant. Tot Anja met een kapotte hogedrukpomp langs de weg komt te staan en bij Hans een schadevergoeding eist. Benieuwd hoe jurist Sjaak hem heeft kunnen helpen? Je leest het hier.
Lees verder
31 mei 2021 4 min leestijd

Hein dagvaardt Johan om klassieke Ferrari

Wanneer Johan aan Hein laat weten dat zijn klassieke Ferrari bijna helemaaal gerestaureerd is en de eindfactuur met hem deelt, is Hein het niet eens met dit bedrag. Hij vindt het bedrag torenhoog en schakelt direct een advocaat in. Johan heeft met veel liefde en passie gewerkt aan de restauratie en is ten einde raad. Hij belt ons op voor advies. Lees in het artikel hoe juriste Sanne hem helpt bij dit vraagstuk.
Lees verder
31 mei 2021 3 min leestijd

Torenhoge huurschuld nekt discotheekhouder Lambert

Lambert runt sinds 2012 een middelgrote dancing. Mede door de coronacrisis kampt hij met een forse huurachterstand. Zijn huurbaas wil hem onder dwang uit het pand zetten en dagvaardt hem. Lambert schrikt zich rot en vraagt ons om hulp. Benieuwd hoe jurist Christa hem heeft kunnen helpen? Lees het artikel op de website.
Lees verder
7 apr 2021 3 min leestijd

Losgeslagen chauffeuse bezorgt transporteur Bert een schadevergoeding

Transporteur Bert ontslaat zijn chauffeuse Erica nadat zij een collega heeft aangevallen op het werk. Wat als een onschuldige roddel begon, eindigt in een fikse knokpartij. Bert vraagt ons om advies om alles netjes af te ronden en een eventuele schadevergoeding te ontvangen. Lees hier het advies van jurist Sean.
Lees verder
6 apr 2021 3 min leestijd

Wordt horecaondernemer Bram genekt door het systeem?

Horecaondernemer Bram moet zijn poffertjesrestaurant tijdelijk sluiten vanwege de coronacrisis. Noodgedwongen moet hij zijn personeel laten gaan. Hij vraagt ons om hulp omdat serveerster Ilse stelt dat haar contract nog doorloopt. Ze eist een hoge vergoeding. Lees in het artikel op de website hoe jurist Sean dit voor hem oplost.
Lees verder
6 apr 2021 3 min leestijd

Yassine komt niet van zijn reclamebureau af

Yassine heeft voor zijn bedrijf Halal on the Road een reclamebureau ingeschakeld. Hij is niet tevreden en ontbindt het contract. Een jaar later ontvangt hij opeens een brief met daarin de claim dat de opzegging niet geldig is. Het bureau vordert een aanvullende betaling. Yassine vraagt mij om hulp zodat hij zich op zijn bedrijf kan richten. Lees in het artikel op de website hoe jurist Sanne hem helpt.
Lees verder
18 mrt 2021 3 min leestijd

Gaat John failliet door carnaval?

Wanneer de kosten voor het op tijd opleveren van de website van Johns carnvalswinkel onverwachts veel duurder uitvalt dreigt hij failliet te gaan. Hij is ten einde raad en vraagt ons om hulp. Lees het advies van onze jurist Christa.
Lees verder
18 mrt 2021 3 min leestijd

Petra heeft oerkrachten nodig

Petra's inkomsten dalen flink wanneer ze haar winkeltje in helende kristallen moet sluiten vanwege corona. Ze komt niet in aanmerking voor de NOW-regeling voor haar personeel en daarom moet ze met pijn in haar hart haar werknemers ontslaan. Ze vraagt ons om advies voor de juiste aanpak. Lees het advies van jurist Sean.
Lees verder
9 mrt 2021 3 min leestijd

Kan Jeffrey fluiten naar zijn € 200.000 vanwege corona?

Jeffrey verhuurt billboardruimte maar komt nu in de knel met zijn klanten in coronatijd. Eerder gemaakte afspraken komen klanten niet meer na waardoor Jeffrey veel omzet misloopt. Lees het gehele verhaal en ontdek hoe Advocaat Sanne hem heeft geholpen.
Lees verder