Terug

Sjaak Drinkenburg

Ik ben een allround  jurist en help zowel ondernemers als consumenten met hun juridische vragen en problemen rondom koopovereenkomsten, garantie, duurovereenkomsten, wonen en verbouwen.
Jurist contractueel recht
In mijn werk zie je de liefde voor auto’s terug. Ik heb al vele zakelijke en particuliere klanten bijgestaan in hun geschillen over auto's, maar ook in andere zaken laat ik mij niet van de wijs brengen.

Artikelen van Sjaak Drinkenburg

23 dec 2021 4 min leestijd

Oneens met de factuur van je leverancier? Bekijk deze tips

Mooi is dat, je hebt een prijsafspraak gemaakt met een (goede) leverancier en helaas klopt het niet. Wanneer de prijs afwijkt van de afspraak kun je stappen ondernemen, zoals de zakenrelatie een brief sturen en indien nodig in gebreke stellen. Lees hieronder hoe je dat kunt doen.
Lees verder
18 nov 2021 4 min leestijd

De lage ZZP-tarieven van Jan houden hem niet meer van de straat

Jan heeft een hoveniers- en sierbestratingsbedrijf met veel vaste klanten en opdrachtgevers. Dat is fijn, want dat klantenbestand bezorgt hem en zijn gezin een vast inkomen per maand. Minder fijn is dat zijn tarieven al tien jaar hetzelfde zijn gebleven. De inflatie in Nederland is in afgelopen twintig jaar nog nooit zo hoog geweest. Hij moet dubbel zo hard werken, terwijl de inkomsten hetzelfde blijven. Kan Jan ondanks de eerder gemaakte prijsafspraken toch zijn tarieven verhogen?
Lees verder
11 nov 2021 4 min leestijd

Een conflict met de leverancier los je op met dit stappenplan

Onenigheid en ruzie. Daar zit je als ondernemer niet op te wachten. Je wilt een goede relatie behouden met alle betrokken partijen, ook je leveranciers. Toch kan een conflict voorkomen, hoe los je dat dan op? Het is niet nodig om direct juridische hulp in te schakelen. Kom er samen beter uit met dit stappenplan.
Lees verder
5 nov 2021 4 min leestijd

Nalatige leverancier vloert ondernemer Niek

Aannemer Niek krijgt de opdracht van zijn klant Anja om haar nieuwe dakterras in Amsterdam van composiet vloerdelen te voorzien. De levertijd van de composiet planken is drie dagen. Ze worden op tijd geleverd, maar niet in de afgesproken kleur. Anja gaat niet met de kleur akkoord, ze wilt graag antraciet in plaats van zwart. Niek beweegt hemel en aarde om alsnog de juiste kleur te bemachtigen. Helaas lukt het hem niet op tijd en nu zit hij met een ontevreden klant. Hoe kon dit misgaan en bij wie ligt de aansprakelijkheid?
Lees verder
29 jul 2021 4 min leestijd

Checklist bij een Overeenkomst van Opdracht (OVO)

Waar moet je vooral op letten bij het opstellen en het sluiten van een overeenkomst van opdracht? Graag leg ik je uit wat het gebruik is en de toepassing van algemene voorwaarden. Zo voorkom je een hoop gedoe en conflicten.
Lees verder
2 feb 2021 4 min leestijd

ZZP’er? Check deze 5 tips bij het sluiten en uitvoeren van een overeenkomst

Waar moet je vooral op letten bij het opstellen en het sluiten van een overeenkomst van opdracht? In dit blog leg ik uit wat het gebruik is en de toepassing van algemene voorwaarden. Zo voorkom je een hoop gedoe en conflicten.
Lees verder
9 okt 2019 4 min leestijd

Algemene voorwaarden: stel ze helder op

Zo voorkom je een hoop ellende en conflicten over algemene voorwaarden.
Lees verder