• Fac­to­ring nieuws­brief ja­nu­a­ri 2017

Li­ve klant­pa­nel: nog dich­ter bij de klant

Klantpanel
De samenwerking tussen DAS en Bibby Financial Services (BFS) scoort uitstekend. Liefst 92 procent van onze klanten is tevreden met de dienstverlening. Daar zijn we erg blij mee, maar we gaan voor de volle 100 procent. Mede daarom organiseren we begin 2017 een live klantpanel. Lees het hele artikel

In de samenwerking tussen DAS en BFS is ambitie een belangrijk begrip. Continu zoeken we verbeterpunten en doorlopend zijn we met onze klanten in gesprek. Ook omdat we weten dat iedere klant uniek is.

Hoge klanttevredenheid

Een ander vast onderdeel van onze werkwijze is een jaarlijks onderzoek naar de klanttevredenheid. In het recent uitgevoerde onderzoek gaf 92 procent van onze klanten aan tevreden te zijn met onze dienstverlening. Liefst 95 procent gaf aan dat het met ons eenvoudig zakendoen is.

Transparant en oplossingsgericht

Wat onze klanten waarderen aan onze service, is onze kennis van de klant, zijn bedrijf en zijn financiële behoeften. Ook goed scoorden transparantie over kosten, een oplossingsgerichte instelling en onze dagelijkse ondersteuning, flexibele aanpak en goede bereikbaarheid.

Live klantpanel

De resultaten geven veel energie om werk te maken van nóg betere diensten. Mede daarom organiseert BFS begin 2017 in samenwerking met DAS een live klantpanel. Dit is een bijeenkomst op locatie waarbij we in gesprek gaan met een kleine groep klanten.

Dichterbij de klant

We verwachten dat de gesprekken die tijdens het live klantpanel ontstaan waardevolle inzichten opleveren. Hiermee kunnen we ons voordeel doen en onze dienstverlening nog verder aanscherpen. Zo brengt het live klantpanel ons dichterbij de klant.

In­ter­view Rob Retèl

Rob Retèl

“Bedrijven kunnen op ons bouwen”

Bibby Financial Services groeit snel in Nederland. We spraken erover met Rob Retèl, managing director van Bibby in Nederland. “Het blijft leuk om dichtbij je klanten te staan en bedrijven te zien groeien. Daar een steentje aan bij te dragen.”

Lees het hele artikel

Klopt het dat Bibby in een jaar tijd is verdubbeld in omzet en aantal medewerkers?
“De Nederlandse tak van Bibby bestaat sinds 2012, maar pas sinds juni 2015 zijn we ook daadwerkelijk in Nederland gevestigd. Toen mij vorig jaar werd gevraagd wat mijn ambities voor de komende drie jaar waren, heb ik gezegd: verdubbeling van het aantal werknemers, verdubbeling van omzet en uitbreiding van het aantal producten. Ik ben er trots op dat we deze doelstelling binnen een jaar hebben weten te bereiken.”

Wat is op dit moment je voornaamste aandachtspunt?
“Als je zo snel groeit, dan is het heel belangrijk dat de interne organisatie stevig staat. Alleen dan kun je groeien én de kwaliteit van de dienstverlening op peil houden. Dat is ook een belangrijke reden om te koersen op groei in fasen. Niet alles in één keer, maar gecontroleerd. Overigens helpt onze uitstekende samenwerking met DAS Legal Finance enorm bij het managen van de groei.”

Voor veel ondernemingen is factoring een nieuw verschijnsel. Hoe gaan jullie daarmee om?
“Wij bedienen bedrijven met een jaaromzet van 3 ton tot 40 miljoen. Voor onze klanten nemen we het debiteurenbeheer over én betalen we de openstaande facturen direct uit. Daarmee ontzorgen we ondernemers en maken we ze minder afhankelijk van hun opdrachtgevers. Dat is natuurlijk een krachtig aanbod, zeker voor bedrijven die belang hebben bij een stabiele inkomstenstroom. Onze aanpak is dat we onze meerwaarde voor zichzelf laten spreken. En dat werkt. We merken dat factoring in de markt steeds meer een vertrouwde propositie aan het worden is.”

Wat kun je zeggen over de producten die jullie aanbieden?
“Factoring heeft drie facetten: debiteurenfinanciering, commercieel debiteurenbeheer en kredietverzekering. Alle producten die wij aanbieden zijn een afgeleide van deze drie facetten. Wat wij daarbij inbrengen, is zeer gerichte expertise. Wij hebben bijvoorbeeld verstand van debiteurenportefeuilles. En er is natuurlijk onze aanpak. Wij werken snel, onafhankelijk en ontzettend betrouwbaar. Bedrijven kunnen op ons bouwen.”

Bedrijven zijn gewend om aan te kloppen bij banken voor financiering. Wat is daar het verschil?
“In tegenstelling tot traditionele banken zien wij factoring als een dagproduct. We nemen ook meer risico dan een bank. Natuurlijk, we kijken wel naar de factorabiliteit van een bedrijf. Er moet sprake zijn van afgeronde prestaties. Daarom financieren wij geen bedrijven die werken in projecten, zoals de bouwsector. De uitzendbranche, transportondernemingen, de zakelijke dienstverlening en de groothandel zijn onze voornaamste markten.”

Wat is voor jou het mooiste aan dit vak?
“Ik doe dit werk al ruim 30 jaar. Het blijft leuk om dichtbij je klanten te staan en een langdurige relatie met ze aan te gaan. Om bedrijven te zien groeien en daar een steentje aan bij te dragen. Daarnaast vind ik het prettig dat Bibby een bedrijf is dat betrouwbaar is. Als het wat minder gaat bij een ondernemer, draaien wij ook niet meteen de kraan dicht, maar zoeken we samen naar een oplossing. Ook in moeilijke periodes klaarstaan voor je klanten, dat is belangrijk.”

Bro­ker­ka­naal func­ti­o­neert uit­ste­kend

Brokers
De uitstekende resultaten van de samenwerking tussen DAS Factoring en Bibby Financial Services zijn mede te danken aan een uitstekend functionerend brokerskanaal. Lees het hele artikel

Sinds de start van DAS Factoring verloopt de samenwerking met brokers erg soepel. Dit heeft inmiddels geleid tot meer dan 200 deals en uitbetalingen. Niet minder dan 80 procent hiervan loopt nog steeds.

Stijgende lijn

In het afgelopen jaar werd de stijgende lijn doorgezet. In 2016 steeg de omzet uit het brokerkanaal met 30 procent. Ook het aantal uitbetalingen is met 35 procent meer deals sterk gestegen in vergelijking met 2015.

Uitzend, Transport en Groothandel

DAS Factoring is actief in veel verschillende branches. Enkele springen eruit: in de sectoren Uitzend, Transport en Groothandel presenteert DAS zich als specialist. Bijna twee op de drie (65%) klanten van DAS Factoring is actief in een van deze drie branches.