• Nieuws voor DAS Se­lect-part­ners.
Naar das.nl

DAS Se­lect Nieuws Up­da­te

Via deze nieuwsbrief zal het team van DAS Select jullie ieder kwartaal informeren over de actualiteiten rondom DAS Select.

Even voor­stel­len: Awa­ra Psh­da­ry

DAS Select Marjolijn Bours
Awara Pshdary
Teammanager MKB Buitendienst

Het is alweer drie jaar geleden dat ik ben begonnen bij DAS en DAS is een mooi bedrijf, dat heel betrokken is bij de klanten, de medewerkers en maatschappij.
Het maakt mij enthousiast als ik ondernemers met onze producten en diensten kan helpen, zodat zij zich vooral bezig kunnen houden met de kern van hun onderneming. Onze maatschappelijke functie is ‘het recht toegankelijk te maken’ voor iedereen. DAS zorgt er met nieuwe innovatieve concepten voor dat de drempel om juridisch advies in te winnen zo laag mogelijk ligt. Die betrokkenheid en bijdrage aan de maatschappij maakt dat ik elke dag trots ben op mijn collega's en mezelf.

Lees meer

Direct resultaat zien
Eerst ben ik werkzaam geweest in de binnendienst en al snel kon ik doorgroeien naar de functie van buitendienstmedewerker. Na verloop van tijd heb ik de stap gemaakt naar teammanager MKB Buitendienst.Het mooie van het werk is dat je ook direct resultaat ziet van je inspanning. Als leidinggevende zorg ik er ook voor dat niemand in mijn team iets tekortkomt om zijn of haar werk goed uit te voeren. Daarbij zijn goede hulpmiddelen, kennis, coaching en trainingen van groot belang. We werken in een team van zeven, zes adviseurs die allen een regio in Nederland hebben. Zo is de een verantwoordelijk voor Limburg en een ander voor Friesland en Groningen. Wij spreken de taal van de ondernemer en dan het liefst het lokale dialect.

Passend advies geven
Zelf kom ik ook nog steeds langs bij eindklanten. Dit kunnen klanten zijn die direct zakendoen met DAS of via het intermediaire kanaal (onder andere via DAS Select).

DAS Select is een prachtige succesvolle samenwerking waar mijn teamgenoten en ik zeer actief bij betrokken zijn. Wij zijn bij alle trainingen aanwezig en geven aan wat er op het gebied van juridische en financiële zaken leeft bij de mkb’ers in Nederland. Deze ervaring kunnen wij opdoen omdat wij gemiddeld per persoon bij meer dan 500 verschillende mkb‘ers per jaar aan tafel zitten. Tijdens deze gesprekken hebben wij het onder meer over de onderneming in het algemeen, klanten, debiteuren, leveranciers en personeel. Op deze manier weten wij precies hoe de onderneming eruitziet en kunnen wij een passend advies geven.

Heb je een vraag, wil je even sparren of wil je samen met ons op pad? Neem gerust contact met ons op!

Tot snel.

DAS MKB Buitendienst
Van links naar rechts: Nico Haitsma (Noord-Nederland), Sandor Jeurissen (Limburg en Brabant), Marcel van Ziel (Midden en Oost –Nederland), Elham Jahangri (Zuid-Holland en Zeeland),Awara Pshdary (Teammanager) en Sebastiaan Wakkee (Noord-Holland en Flevoland).

Nieuw: Business Club DAS

Na een succesvolle start in het directe kanaal van DAS, wordt Business Club DAS nu klaargestoomd voor het volmacht kanaal. Ook via de volmachten van DAS biedt Business Club DAS ondernemers handvatten voor een juridisch en financieel-juridisch gezonde onderneming.

Wat biedt Business Club DAS?

  • Juridisch advies: een concrete hulplijn, direct beschikbaar.
  • Complete bedrijfsanalyse: een uitgebreid rapport met daarin de juridische situatie en debiteurenrisico’s van het bedrijf.
  • Actieplan op maat: een verbeterplan om de risico’s uit de bedrijfsanalyse te verminderen.
  • Toegang tot modeldocumenten: denk hierbij aan modelovereenkomsten, -brieven en - contracten.
  • Betaalscan klantenbestand: in één oogopslag zicht op zakelijke betaalrisico’s.
  • Toegang tot bedrijfsinformatie: vijf uitgebreide rapporten voor inzicht in de kredietwaardigheid en het betaalgedrag van specifieke klanten, prospects en leveranciers.
  • Altijd op de hoogte: actuele informatie over ontwikkelingen op juridisch en financieel juridisch gebied.

Een rechtsbijstandverzekering gaat over het oplossen van conflicten. Business Club DAS ondersteunt de ondernemer in zijn dagelijkse praktijk. Business Club DAS kan worden afgenomen in combinatie met of zonder rechtsbijstandverzekering van DAS.

2018
De trainingen voor Business Club DAS worden speciaal voor de DAS Select-kantoren georganiseerd in 2018, zodat ook de zakelijke klanten kunnen profiteren van een juridisch en financieel-juridisch gezond bedrijf!

Aan het woor­d: Kees Tuijp

Kees Tuijp
Kees Tuijp
Directeur Molenaar en Zwarthoed Adviseurs

Voldaan leg ik mijn mes en vork naast elkaar op mijn bord. De zalm met tagliatelle had heerlijk gesmaakt. Aan de andere kant van de tafel zijn Ronnie Benschop en Marjolijn Bours nog bezig met de laatste restjes van hun lunch. Af en toe kijken ze wat om zich heen en genieten van het uitzicht op de jachthaven van Volendam. Voor mij is het uitzicht vanaf het terras ‘business as usual’. Door de reacties van mijn beide gasten besef je dan weer dat het hier toch wel bijzonder is.

Lees meer

"Mag ik je een vraag stellen?" zegt Ronnie vervolgens. "Zou je voor onze DAS Select-nieuwsbrief een blogverhaaltje willen schrijven? Dat zouden we hartstikke leuk vinden." Enigszins achteroverleunend in mijn stoel, met een volle maag en de zon op mijn gezicht denk ik: ‘Dat lijkt me geen enkel probleem’. Ik heb wel vaker een blog geschreven, en dat lukt me dit keer vast ook wel. Een paar uur later zit je dan weer in het airco gekoelde en door led-lampen verlichte kantoor. Rechtop op je bureaustoel starend naar een scherm met een groot wit vlak en een knipperende cursor. Waar heb ik nu weer ja tegen gezegd...

Niet lang nadenken
Gelukkig heb ik wel een paar vragen van Ronnie gekregen. "Die kun je gebruiken als leidraad", had hij gezegd. Dat scheelt, dan hoef ik niet helemaal van nul af aan te beginnen. Wat was de reden om te starten met DAS Select, is de eerste vraag. Daar moet ik wel even over nadenken. "Omdat me dat gevraagd is", is het eerste wat me te binnen schiet. Dat is misschien wel erg kort door de bocht, denk ik dan. Er wordt mij immers wel meer gevraagd en ik zeg echt niet overal ja tegen. In mijn functie als directeur neem ik continu beslissingen. Sommige denk je lang over na, andere niet. Dit was er een van de laatste categorie. Wil je DAS Select-partner worden? We maken een analyse van jullie portefeuille, gaan vervolgens de adviseurs trainen en werken dan samen aan meer omzet. Daar hoef je niet lang over na te denken, toch?

"Wat heeft DAS Select je gebracht?", is de volgende vraag. Meer omzet, denk ik direct. Zo wordt het een kort verhaal. Is er niet meer, vraag ik me af. Is het echt alleen maar omzet? Gelukkig is er meer. Iets dat net zo belangrijk is als omzet: een relatie, partnership, een klik, noem het hoe je het wil. Ik heb soms het idee dat er alleen nog maar gekeken wordt naar de kosten. Prijs is wel een factor, maar persoonlijk geef ik meer om mensen. Als jij investeert in anderen, zullen zij investeren in jou, is mijn credo. Op de lange termijn levert dat het meeste rendement op. Ik heb dit met DAS gelukkig al kunnen ervaren toen ik voor een klant per abuis een dekking was vergeten aan te passen. Met tekst en uitleg en de inzet van Ronnie werd het voor de klant uiteindelijk prima opgelost.

Mijn tip: doseren
"Of ik nog tips heb voor andere DAS Select partners", is alweer de laatste vraag. Die heb ik wel. Doseren. Onze zakelijke adviseurs hadden na de training ieder een lijst met ongeveer vijftien relaties waar een rechtsbijstandverzekering interessant voor kon zijn. Voor deze adviseurs is rechtsbijstand een onderdeel uit het hele palet. Het werkt daarom niet om ze met vijftien offertes op zak de deur uit te sturen. Ik heb met DAS een afspraak gemaakt. Om de week komt er iemand van DAS bij ons op kantoor langs voor een korte bespreking met de adviseurs. Zij selecteren en bespreken dan een of twee klanten. Hier worden de offertes voor opgesteld, waar de adviseurs mee aan de slag gaan. Na twee weken is de volgende bespreking. De openstaande offertes worden besproken en de volgende klanten geselecteerd. Op deze manier bouw je een cyclus op die voor de adviseurs goed werkt en (in ons geval) een hoge productie oplevert. Iedereen blij.

Terugblik Le Mans tour 2017

Lemans winnaarsDonderdag 14 september 2017 heeft de tweede editie van de DAS Select Le Mans Tour plaatsgevonden. Ondanks het slechte weer was het wederom een succes!

Vanaf 13:30 uur verzamelden de deelnemers zich bij de start- en de finishplaats voor deze dag: restaurant de Nederlanden in Vreeland.

Om 14:00 uur werd de aftrap gedaan door Charles Staats, directeur Commercie. Vervolgens nam Marjolijn Bours, manager DAS Select, iedereen in een vogelvlucht mee in de laatste ontwikkelingen. Afsluitend vertelde Jeroen Bol, teammanager van Mercurius, over zijn bevindingen met DAS Select en wat dit strategische programma tot nu toe voor Mercurius heeft opgeleverd.

Na dit hartelijke welkom werden de oldtimers verdeeld en kon er gestart worden aan de rally.Dit jaar was er gekozen voor een rally door de prachtige Gooi en Vechtstreek. Ook dit jaar waren er opdrachten tijdens de rally en was er een korte break bij de drie stempelposten. Rond 17:30 uur kwamen de deelnemers een voor een weer terug na een prachtige route van 47 kilometer.

Deze dag zou natuurlijk niet geslaagd zijn geweest zonder de deelnemers zelf. Wij kijken alweer uit naar het volgende DAS Select-event. Zal Mercurius dan opnieuw de winnaar worden…?

> Bekijk meer foto's van deze dag.

Voor vragen kunt u bellen met Anuja Kartaram | ma t/m vr 8.30 -17.30: 020 651 7824