• Nieuws voor DAS Se­lect-part­ners.
Naar das.nl

DAS Se­lect Nieuws Up­da­te

Via deze nieuwsbrief zal het team van DAS Select jullie ieder kwartaal informeren over de actualiteiten rondom DAS Select.

Even voor­stel­len: Mar­cel van Ziel

DAS Select Marjolijn Bours
Marcel van Ziel
MKB Adviseur

Graag wil ik mij aan jullie voorstellen. Ik ben Marcel van Ziel, 27 jaar en woonachtig in het stadje Vianen (Utrecht) samen met mijn vriendin Gerlinde. Op mijn 22ste ben ik bij DAS begonnen en in ruim vier jaar tijd heb ik DAS leren kennen als een mooie organisatie met ontzettend veel kennis, waar de klant echt centraal staat.

Lees meer

Uit mijn werkzaamheden bij DAS haal ik veel voldoening. Elke dag zit ik met ondernemers vanuit allerlei branches aan tafel, van horeca, bouw, IT tot detailhandel en zorgverleners. Door de innovatieve kracht van DAS hebben wij een breed palet aan diensten en kunnen wij ondernemers echt helpen met onze oplossingen. Elke onderneming is anders en hierdoor is geen dag hetzelfde.Bij DAS ben ik begonnen als relatiebeheerder op onze Ondernemersdesk. Als relatiebeheerder was ik verantwoordelijk voor het beheren van een portefeuille met verzekerde ondernemingen. Na enige tijd ben ik begonnen als MKB Adviseur in de binnendienst en ondertussen doorgegroeid naar de buitendienst. Als senior MKB Adviseur voer ik uitgebreide gesprekken met ondernemers over de juridische en financieel-juridische risico’s. Door deze onderwerpen uitgebreid te bespreken met de ondernemer, is het mooi om te zien dat een ondernemer zich gaandeweg het gesprek bewust wordt welke risico’s hij loopt en hoe deze budgetteerbaar gemaakt kunnen worden. Met onze oplossingen maken wij het recht toegankelijk voor iedereen en kan een ondernemer zich bezighouden met ondernemen.

Mijn collega’s en ik bezoeken eindklanten vanuit allerlei kanalen. Ik kom bij directe klanten van DAS aan tafel en ik bezoek klanten samen of in opdracht van het intermediair. DAS Select zorgt ervoor dat ik als MKB Adviseur een samenwerking met adviseurs van het intermediair heb kunnen opbouwen. Doormiddel van inloopsessie ben ik regelmatig op kantoor bij onder andere Molenaar & Zwarthoed, Boogaard en Mercurius. Tijdens deze sessies bespreken wij de openstaande offerte, de portefeuille-analyse en maken wij concrete afspraken voor het samen bezoeken van ondernemers. Deze samenwerking heeft onder meer geleid tot een groei van het aantal rechtsbijstandpolissen bij diverse DAS Select Partners. Bij DAS Select Partner Mercurius is er ruim 30.000 euro aan nieuwe rechtsbijstandpolissen gesloten in de afgelopen acht maanden. De DAS Select Partners zien ons als één van hun directe collega’s die zij kunnen inzetten als DAS-specialist, vraagbaak en sparringpartner. Door onze krachten te bundelen ben ik ervan overtuigd dat wij sterker staan en klanten optimaal kunnen bedienen met goed advies op maat.

Ook het komende jaar kijk ik er weer naar uit om met onze DAS Select Partners samen te werken en successen te boeken. Mijn collega-MKB Adviseurs en ik staan klaar om met jullie succes te realiseren, neem dan ook gerust contact met ons op!

Uit de prak­tijk Vuur­werk: na een knal werd het stil

knal

Verwondingen of schade tijdens de jaarwisseling. Daar wil je natuurlijk liever niet aan denken. Toch gebeuren er jaarlijks veel ongelukken. Ik sta er een beetje dubbel in. Vanuit mijn praktijk weet ik hoe erg het mis kan gaan. Ik vergeet bijvoorbeeld het verhaal van een klant van mij, Joris*, nooit meer.

Lees meer

Harde knal
Zijn leven kreeg vorig jaar met Oud en Nieuw een heel andere wending. Joris staat buiten om na 00:00 zijn buren gelukkig Nieuwjaar te wensen. De buurman tegenover zijn huis staat vuurwerk af te steken. Prachtig om te zien. Maar dan valt de pot met vuurpijlen om en ze schieten alle kanten op. Een van de pijlen komt vlak naast het oor van Joris tot ontploffing. Een vreselijk harde knal. Dan is alles stil. Hij hoort helemaal niets meer.

Blijvend gehoorverlies
Joris houdt er blijvend gehoorverlies en vreselijke oorsuizingen aan over. Dat heeft enorme gevolgen voor zijn dagelijkse leven. Hij kan namelijk zijn werk niet meer uitvoeren en is volledig arbeidsongeschikt geraakt. Hij zal in het vervolg afhankelijk zijn van een WIA-uitkering. Dat betekent voor Joris een doorlopend verlies van inkomsten.

Schade
Ik heb de overbuurman van Joris aansprakelijk gesteld voor de schade die Joris leed, lijdt en zal gaan lijden. De verzekeraar van de overbuurman heeft de aansprakelijkheid erkend. Aan de hand van een medische expertise is vastgesteld dat de knal van de vuurpijl het letsel heeft veroorzaakt. Ik vorder alle kosten die Joris door het opgelopen letsel heeft gemaakt en nog moet maken. Ook vorder ik een vergoeding van het verlies van inkomsten en smartengeld. Helaas kan ik verder niets meer voor Joris doen. Zijn gehoor kan ik hem niet teruggeven.

Judith Pol, jurist Zorg & Letsel

*) Met het oog op privacy is de naam van Joris gefingeerd.

Nog even te­rug­blik­ken...

DAS.Select kerstgroet 2017

Met trots kijk ik als Manager DAS Select, samen met mijn team terug op het jaar 2017. Een jaar waarin we samen met jullie veel successen hebben geboekt. Graag doe ik voor jullie een greep uit de activiteiten die we in 2017 gerealiseerd hebben.

Lees meer
  • We hebben een tiental nieuwe DAS Select Partners mogen verwelkomen in ons programma. De nieuwe partners zijn veelal volmachtrelaties van DAS.
  • Het interactieve trainingsprogramma van de DAS Select Academy is geheel herschreven. In 2017 hebben we in totaliteit 55 zakelijk risicoadviseurs getraind op adviesvaardigheden, financieel-juridische risico-inventarisatie én de oplossingen van DAS. Tijdens de trainingen staat steeds één klantcasus uit de praktijk van onze DAS Select Partner centraal. De oplossingen en diensten van DAS worden op deze casus verder toegelicht, te denken valt hierbij aan het checken van de algemene voorwaarden van een onderneming en het inzien van bedrijfsinformatie.
  • In het voorjaar van 2017 hebben we een aantal directieleden van onze DAS Select Partners uitgenodigd voor de eerste DAS Select Ambassadeurs-bijeenkomst. Doel van de bijeenkomst was om met elkaar van gedachten te wisselen over de ontwikkeling van het DAS Select Programma. Hieruit is onder andere een deel van ons nieuwe trainingsprogramma voortgekomen.
  • We hebben met veel van onze partners een succesvolle marktbewerking kunnen realiseren. Het team van Awara Pshdary (aan jullie voorgesteld in de vorige nieuwsbrief), de MKB Adviseurs van DAS, hebben met veel van onze DAS Select Partners gezamenlijk de zakelijke eindklant bezocht en hem van een financieel-juridisch advies voorzien.
  • In september hebben we met een grote groep getrainde DAS Select-adviseurs een rally gereden in oldtimers. Het team van DAS Select Partner Mercurius is daarbij met de trofee naar huis gegaan.

Samen met alle verantwoordelijken binnen het team DAS Select wens ik jullie hele fijne en warme feestdagen toe en daarnaast alle goeds voor 2018! Ik kijk ernaar uit om in 2018 onze samenwerking verder voort te zetten.

Marjolijn Bours, Manager DAS Select.

Voor vragen kunt u bellen met Anuja Kartaram | ma t/m vr 8.30 -17.30: 020 651 7824