DAS Fac­to­ring

Draag uw facturen over aan DAS en u beschikt in de meeste gevallen binnen 24 uur al over uw geld! Bij DAS Factoring heeft u de mogelijkheid om uw debiteuren te verzekeren. Wilt u weten of DAS Factoring geschikt is voor uw bedrijf? Vraag dan de gratis factorscan aan of bel ons op (088) 3279 818.

  • Snel over uw geld beschikken
  • Samenwerking met een betrouwbare partner
  • DAS Factoring is inclusief kredietverzekering
Factorscan aanvragen

 

 

Doet u zaken in het buitenland? Kies dan voor DAS Export Factoring.

Zó werkt DAS Factoring

  • Voor wie?
  • Veelgestelde vragen
  • Bibby

Uit de praktijk

Bedrijf start na uitbetaling

Een prospect wilde een eigen uitzendbureau starten. Hij had jarenlange ervaring opgedaan in deze branche bij diverse uitzendbureaus. Hij zat echter met een financieringsprobleem. Zijn debiteuren zouden pas na 30 tot 60 dagen de factuur betalen, terwijl hij iedere week de salarissen van zijn uitzendkrachten uit moest betalen. Hier zat hij met een liquiditeitsprobleem. Bij de bank kon hij als starter niet terecht en hij had zelf niet genoeg eigen vermogen om in deze financieringsbehoefte te voorzien.

Nadat de debiteuren goedgekeurd waren door de kredietverzekeraar en de kredietaanvraag goed was gekeurd, kon hij aan de slag met DAS Factoring. Binnen 48 uur na inlevering van zijn facturen werd 90% van deze facturen uitbetaald aan hem. Hierdoor was hij in staat zijn uitzendkrachten op tijd te betalen en tevreden te houden. Zijn droom kwam uit. Een eigen bedrijf en doen waar hij goed in was!

Uit de praktijk

Kans om te groeien

Een groothandel zag de kans om te gaan groeien; hij had een uniek product, waar veel vraag naar was in de markt. Echter hij had niet genoeg liquide middelen om meer producten in te kopen. De bank wilde zijn rekeningcourant niet verhogen, omdat hij 2 jaar op rij een klein verlies had geleden. Zijn openstaande postenlijst was 2x zo hoog als zijn rekeningcourant bij de bank.

Doordat DAS zijn openstaande postenlijst bij aanvang konden financieren met 90% van de totale waarde, was hij in staat om zijn rekeningcourant bij de bank af te lossen en middelen over te houden om meer in te kopen. Doordat DAS de facturen binnen 48 uur financiert kan de onderneming blijven groeien, omdat hij nu werkkapitaal heeft en mee groeit met zijn debiteurenportefeuille.

Factorscan aanvragen

Samenwerking Bibby

Voor de uitvoering van de factoring werkt DAS samen met een gerenommeerde partner: Bibby Financial Services*. Dankzij haar uitgebreide expertise, procesmatige aanpak én aandacht voor u en uw klantrelatie, past deze organisatie perfect bij DAS.

Met meer dan 25 jaar ervaring in factoring en actief in 15 landen over de gehele wereld, is Bibby Financial Services de grootste volledig onafhankelijke specialist binnen dit vakgebied. De organisatie onderscheidt zich door haar maatwerkoplossingen die traditionele aanbieders als banken vaak niet kunnen bieden. Er wordt gewerkt in teams van bewezen financieel specialisten met kennis van de lokale situatie. Persoonlijke service staat voorop.

* De contracterende partij is Bibby Financial Services BV te Waalre

Wat zegt Bibby?

‘Bij Bibby Financial Services zijn we er trots op dat zoveel kleine en middelgrote bedrijven ons gekozen hebben als partner. Het feit dat veel van deze bedrijven al jaren klant zijn, onderstreept de kwaliteit van onze klantenservice. Tegelijkertijd is dat het beste bewijs van de vakbekwaamheid en toewijding van onze medewerkers.’

Bibby Financial Services

'Met DAS Factoring heeft u werkkapitaal om te ondernemen, u bespaart het gedoe rond debiteurenbeheer en door de kredietverzekering bent u  in staat om betrouwbare klanten aan te nemen!’


Guido Guiking, accountmanager Factoring