Kies voor DAS Ex­port Fac­to­ring

Wij zijn trots op onze export factoring oplossingen die voor u op maat gemaakt worden naar uw behoefte. Wij kunnen uw vorderingen in Europa en daarbuiten incasseren en verzekeren.

  • Zet uw factuurwaarde snel om in cash
  • Bescherm uw financiële positie tegen fluctuerende valuta
  • Bescherming tegen niet-betalende klanten
  • 24/7 realtime inzicht in uw financiën, actuele overzichten en management rapportages.

Wilt u weten of export factoring geschikt is voor uw bedrijf?

Doe de gratis exportfactorscan
Zet uw factuur snel om in cash

Juist als uw facturen de grens over gaan, biedt factoring veel voordelen. U krijgt altijd meteen betaald en hoeft nooit meer in het buitenland achter uw geld aan te gaan. En waar er sprake is van afwijkende valuta of wet- en regelgeving, hebt u daar geen omkijken meer naar.

Voorfinanciering binnen 24 uur

Wij weten dat buitenlandse vorderingen lang open kunnen staan, en dat deze u op den duur kunnen belemmeren in de groei van uw bedrijf.
Dat is de reden dat DAS Export Factoring tot 85% van de factuurwaarden binnen 24 uur voorfinanciert. Dit geeft u liquiditeit om uw bedrijf wereldwijd te laten groeien. Doe de factorscan, en laat u adviseren over hoe u uw bedrijfsgroei kunt versnellen.

Over de grens han­de­len zon­der ri­si­co

Het is niet altijd gemakkelijk te achterhalen wat de kredietwaardigheid van een buitenlandse klant is. Dat is de reden dat DAS Export Factoring een kredietcheck doet op de bedrijven waar u zaken mee doet. Zowel binnenlandse als buitenlandse klanten. Met 50 kantoren in 16 verschillende landen kunnen wij niet alleen de kredietwaardigheid van uw klanten controleren, wij nemen voor u ook mogelijke taal- en wetgevingbarrières weg. DAS Export Factoring financiert de export naar 124 landen wereldwijd. Doe de export factorscan en kom erachter of DAS Export Factoring ook voor u geschikt is. Met DAS Export Factoring kunt u uw bedrijf veilig laten groeien.

Con­tact met DAS
De DAS OndernemersDesk beantwoordt graag al uw vragen op het gebied van juridische en financiƫle risico's.

We­reld­wijd net­werk

Kiest u voor DAS Export Factoring, dan krijgt u toegang tot het wereldwijde netwerk van Bibby Financial Services kantoren met kennis van de lokale markt en lokale wetgeving. Zo kunt u zorgeloos zaken doen.

DAS Export Factoring

  • € 822.5 miljoen financiering voor het MKB wereldwijd
  • € 11.9 miljard jaarlijkse klantomzet gemanaged
  • > 10.000 klanten wereldwijd
  • Maandelijks > 150.000 vorderingen geïncasseerd
  • Export financiering naar 124 landen wereldwijd
  • Klanttevredenheid van 94%

DAS Export Factoring kent alle ins en outs van internationaal zakendoen en is aanwezig op veel buitenlandse markten.

Hans Meijers
Accountmanager Factoring

In de prak­tijk: Pe­ters sier­bloe­men­han­del

Export Factoring van DAS

In 2012 startte Peter de Groot* de een nieuwe groothandel in rozen en sierbloemen.  Of eigenlijk is het een doorstart van zijn vorige bedrijf, waarvoor hij begin 2012 faillissement aanvroeg. Om de kosten zo laag mogelijk te houden, werkt Peter in eerste instantie zonder personeel en vanuit huis. De ondernemer, die levert aan kledingzaken in binnen- en buitenland, verwacht in 2016 een omzet van 1,7 miljoen euro te halen. Door ervaring uit zijn vorige bedrijf weet hij dat er tweemaal per jaar een liquiditeitsgat ontstaat tussen inkoop en verkoop. Om die reden koos hij voor zijn vorige bedrijf voor factoring. Dat wil hij nu weer. De factormaatschappij waar hij zaken mee deed, weigert hem echter, omdat zijn verwachte omzet onder de twee miljoen ligt. Ook de bank wijst zijn aanvraag voor krediet af.


Lees de rest van deze case

Liquiditeitsgat tussen inkoop en verkoop
De omzet van Peters groothandel in sierbloemen is geconcentreerd op twee perioden.
Zowel in de lente (uitlevering zomerbloemen) als in de herfst (uitlevering winterbloemen) ontstaan er daardoor pieken in openstaande facturen. Peter  koopt zijn collecties in Azië in. Hij heeft daar goede afspraken gemaakt en heeft met zijn leveranciers een betaaltermijn van 30 dagen afgesproken. Ondanks deze afspraken ontstaat er een liquiditeitsgat tussen inkoop en verkoop. Peter  moet zijn inkoop namelijk betalen op het moment dat hij aan zijn klanten levert en factureert. Zouden zijn klanten vooraf betalen, dan had Peter ruimschoots genoeg werkkapitaal om aan zijn verplichtingen te voldoen. De betaaltermijn die de grote retailers bedingen is echter 60 tot 90 dagen. Om het gat in werkkapitaal te overbruggen en toch voor de grote retailers de langere betaaltermijn te financieren, wil Peter de Groot opnieuw met een factormaatschappij in zee gaan. Ook de tijdsbesparing op debiteurenbeheer is voor hem een reden om voor factoring te kiezen. Hij klopt aan bij DAS Factoring die, in tegenstelling tot zijn vorige factor, een aanzienlijk lagere minimale omzet voor factoring eist. De gesprekken met DAS verlopen gunstig. De factoringoplossing die de maatschappij hem biedt, past exact bij de behoefte van zijn bedrijf. DAS koopt voor 85 procent zijn facturen aan op het moment dat hij deze aan de klant verstuurt. Met het voorschot dat hij direct na facturering van DAS krijgt uitbetaald kan hij zijn leveranciers betalen. Bovendien hoeft hij zich niet meer druk te maken over het beheer van zijn debiteuren en het bewaken van de betalingstermijnen. Zodra de debiteuren aan hun verplichtingen hebben voldaan, ontvangt Peter het resterende bedrag op zijn rekening, minus rente en factoringvergoeding.  Peter de Groot ziet deze manier van financiering als de ideale oplossing voor zijn bedrijf. “Een hele zorg minder. Doordat mij nu alle zorgen rondom debiteurenbeheer uit handen is genomen, kan ik me volledig op mijn nieuwe onderneming richten”, aldus de ondernemer.

*Naam is gefingeerd.