Ene­co

Focus op klantbehoud en klanttevredenheid

In creditmanagement wordt steeds vaker gefocust op klantbehoud en klanttevredenheid. Daar is de samenwerking tussen Eneco en DAS een prachtig voorbeeld van. Niet de onbetaalde rekening is het uitgangspunt, maar de klant achter de onbetaalde rekening.
De filosofie van Eneco

Hoe de situatie van de debiteur ook is, hij kan bij Eneco de vraag krijgen of hij de medewerker die hij net aan de telefoon heeft gehad, als werknemer zou aannemen als hij een eigen bedrijf had. Eneco kiest voor een andere manier van werken. Gericht op de mens achter de rekening.  Die insteek levert betere resultaten op. Want een debiteur kan een betalingsachterstand niet leuk vinden, maar wel een goed gevoel hebben bij hoe hij is behandeld.

Eneco en DAS: partners in klantbehoud

EnecoEneco verdeelt de portfolio van betalingsachterstanden over het eigen team en het team van DAS. Walter Dillissen, manager Creditmanagement Consumenten bij Eneco: “We hebben met DAS geen leveranciersrelatie, maar we zijn echt partners. En dan wel partners die daadwerkelijk van elkaar leren. Dat benchmarken, mede op basis van key perfomance-indicatoren, was ook de bedoeling van deze opzet. Deze manier van samenwerking is dan ook uniek. We zijn open naar elkaar over het proces. Wat werkt bij jullie? En wat niet? Antwoorden op die vragen maken de keten efficiënter en effectiever. Daarbij bewegen we gezamenlijk dus meer naar de voorkant van het creditmanagement-proces.” DAS brengt in de samenwerking niet alleen kredietmanagementinformatie in, maar ook de kennis van het behandelen van achterstallige rekeningen van andere klanten.

Wilt u we­ten wat wij voor uw
organisatie kun­nen be­te­ke­nen?

Neem vrijblijvend contact met ons op.
 

Energieleveranciers

Niet de onbetaalde rekening is het uitgangspunt, maar de klant achter de onbetaalde rekening. Zeker in het geval van energiemaatschappijen: de energierekening betaal je immers alleen niet meer als het echt niet meer kan. Laat DAS u helpen de klant centraal te stellen, ook als er sprake is van betalingsachterstand.

Naar energieleveranciers