Aanbiedingsprijs vakantiereizen op cruiseschepen misleidend

Door
DAS

Uit onderzoek van juridisch dienstverlener DAS blijkt dat aanbieders van vakantiereizen onvoldoende inzicht geven in de prijs van vakanties op cruiseschepen. De ANVR richtlijn schrijft voor dat de vaste bijkomende kosten in de prijs opgenomen moeten zijn. Bij vele aanbieders van reizen per cruiseschip worden de vakantiegangers verplicht een bedrag aan fooi te betalen. In de kleine lettertjes staat vermeld welk bedrag dat is, veelal tien euro per dag per reiziger.

Peter Meijer jurist contractueel recht bij DAS geeft aan dat het verdekt opnemen van verplichte fooien een oneerlijke handelspraktijk is. De reisaanbieders moeten zich houden aan de Reclamecode Reisaanbiedingen. In deze code staat dat bij een aanbieding van een reis de reissom inclusief alle vaste bijkomende kosten begrepen moeten zijn. “Hoewel je zou denken dat een fooi een gebaar van de gast is, geldt voor vakantievierders op cruiseschepen dat zij verplicht een fooi te betalen. Vooraf is vast te stellen hoeveel fooi er op de reis betaald moet worden. Dat de fooi bij het inschepen betaald moet worden en dus niet door de reisaanbieder wordt geïnd maakt dit niet anders”.

Peter Meijer pleit er voor dat de reisaanbieders de verplichte fooi voortaan in de reissom opnemen.

Peter Meijer, jurist

* het nieuwsbericht werd gepubliceerd in metronieuws.nl

Reageren

Plaats hieronder uw reactie op dit bericht. Reacties worden eerst door DAS goedgekeurd, voordat ze onder het bericht verschijnen.