Bedrijfsovername: kijk ook naar personeel

De overname van V&D gaat niet door. Een doorstart met een andere eigenaar zit er niet in. Scapino daarentegen wordt wel overgenomen. Het nieuws over faillissementen en doorstarten is schering en inslag. Het is erg belangrijk om goed te onderzoeken of de overname kans van slagen heeft. Je moet niet alleen kijken naar de bedrijfspanden, maar ook naar het personeel. Gek genoeg wordt dat vaak onderschat. Dat merk ik tenminste in mijn praktijk.

Zo zijn er ondernemers die voorafgaand aan de overname direct zien dat de achterkant van het pand meer onderhoud vergt dan wordt voorgespiegeld en op basis van ervaring zien dat B.V. X, die op de debiteurenlijst prijkt, vrijwel zeker geen verhaal zal bieden. Als het op het personeelsbestand aankomt is deze alertheid echter soms ver te zoeken en wordt te weinig onderzoek verricht.

Verplichtingen aangaande personeel

Bij een overname, juridisch wordt dit een “overgang van onderneming” genoemd, worden alle verplichtingen aangaande personeel overgenomen. De succesvolle accountmanager, de scherpe secretaresse en die enthousiaste junior. Maar ook de uitgebluste boekhouder, de overspannen manager en het neefje van de vorige eigenaar die niet op strikt zakelijke gronden is aangenomen. Daarnaast neem je de dienstjaren, alle arbeidsvoorwaarden zoals vakantiedagen, (achterstallig) salaris en mogelijke rechtsvorderingen van werknemers allemaal over. Voor veel ondernemingen zijn de personeelskosten de grootste kostenpost, zodat er alle aanleiding is om zeer goed te onderzoeken wat je nu precies overneemt.

Doorvragen

Zo kun je bijvoorbeeld gericht vragen naar de achtergronden van het personeel en de personeelsdossiers. Daarnaast kun je overzichten van openstaande vakantiedagen, achterstallig salaris en dergelijke opvragen en desgewenst bedingen dat bepaalde bedragen in mindering worden gebracht op de koopprijs, of dat er garanties worden afgegeven. Het is verstandig om die gegevens schriftelijk aangeleverd te krijgen, zodat er geen misverstanden ontstaan over de informatie die je hebt ontvangen.

Pascal Besselink, senior jurist arbeids- en pensioenrecht

Wil je meer weten over juridische kwesties met personeel? Je vindt informatie op onze site.