Buitenlandse verkeersboete? Let op de termijnen

Als Nederlanders een buitenlandse verkeersboete in de bus krijgen, wachten ze vaak te lang met het ondernemen van actie. Maar niets doen en laten liggen betekent dat je de mogelijkheid om bezwaar te maken verspeelt. We zien dat mensen veel advies inwinnen bij een kennis of de Nederlandse politie met de vraag wat ze moeten doen. Te vaak wordt dan gezegd: doe maar niks, wacht maar af. Bij een tweede aanschrijving wordt men dan angstig en meldt de zaak alsnog. Soms is dit dan te laat om beroep te kunnen aantekenen en is de betalingstermijn verstreken met extra kosten tot gevolg.

Snelheid

De meeste overtredingen die bij ons gemeld worden zijn snelheidsovertredingen. Dat is in elk land wel aan controle en vervolging onderworpen. De boetes voor het inrijden van autovrije zona’s komen ook veel voor. Vooral in Italië. Ook zorgen de tolregelingen en milieustickers nog voor veel onduidelijkheid.

Voorkomen

Om incassokosten te voorkomen, is het belangrijk om een buitenlandse verkeersboete tijdig te betalen of tijdig bezwaar te maken. Houd de termijnen dus goed in de gaten. En let bij betaling van de boete goed op het juiste IBAN-nummer. Dat is cruciaal. Je zal niet de eerste zijn die een onjuist kenmerk gebruikt met een aanmaning tot gevolg.

Mireille Detrixhe, medewerker communicatie

Wil je meer weten over de verkeersregels in andere landen? Kijk dan op onze site.

 

 

Reacties (1)

  • Marcel Panis |

    Boter bij de vis. Je bent verkeerd bezig geweest dan niet flauw doen en direct betalen.