Milieuzone: stickeren in Parijs

Ben je van plan om het voorjaar naar Parijs te reizen? Vanaf 1 juli 2016 heeft Parijs een milieuzone ingesteld, vergelijkbaar met die van de Duitse steden. Gelukkig valt de Boulevard Périphérique erbuiten. Alles wat binnen deze rondweg ligt valt er wel onder.

Voor inwoners van Frankrijk is de milieusticker al beschikbaar sinds oktober 2016. Die konden al een boete oplopen van € 35,00 vanaf die maand. Per 1 januari 2017 is de boete € 68,00 als je geen milieusticker hebt.

Andere grote steden

Buitenlanders kunnen de sticker pas vanaf maart 2017 kopen. En ik adviseer je dat ook te doen als je met de auto Parijs ingaat. Per april zullen de Franse handhavers ook aan buitenlanders boetes uitdelen. Vanaf dat moment is de sticker dus voor iedereen verplicht en moet je een “Franse” sticker, een “Vignet Crit’Air” achter je vooruit hebben als je Parijs in wilt rijden. Het vignet kost vier euro en kan on-line worden besteld. De sticker is niet verplicht in het weekend en op feestdagen. Ook als je enkel  tussen acht uur ’s avonds en acht uur ’s ochtends in Parijs rijdt, heb je geen sticker nodig. De verwachting is dat ook andere grote steden, zoals Bordeaux en Straatsburg, binnenkort de sticker gaan invoeren.

Europeesche sticker

Nog even en we zien niets meer door onze voorruit vanwege alle milieu- en tolstickers.  Misschien is het een idee om een Europese milieusticker te creëren en de tol overal af te schaffen? Hebben we ook geen wachtrijen meer voor de poortjes.

Mireille Detrixhe, medewerker Corporate Communicatie

Meer weten over regels in het buitenland? Op onze site vind je informatie per land.