Natrappen tegen ex-baas op social media: onder geen beding

ontslag op staande voet

Zwolse PostNL-chauffeur ontslagen door Facebook-rel’. Ik las het van de week in het nieuws. De betreffende chauffeur had zich op nogal smakeloze wijze geuit over de bomaanslagen in Istanbul. En dat kost hem zijn baan.

Roeptoeteren

Ik blijf me af en toe verbazen over hoe mensen zich uiten op social media. Ondanks vele waarschuwingen, kunnen mensen het blijkbaar toch niet laten om bepaalde uitspraken te ‘roeptoeteren’ op Facebook, Twitter of LinkedIn. Over maatschappelijke onderwerpen, maar ook regelmatig over hun baas of ex-baas. En dat is simpelweg niet verstandig. Hoe boos je ook bent.

Geld kosten

‘Heeft het consequenties als ik mij negatief uitlaat over mijn ex-werkgever op social media?’ Een vraag die ik opvallend vaak krijg van mensen.  De behoefte bestaat blijkbaar om nog even na te trappen als iemand zijn baan verloren heeft. Dat is ook heftig en soms voelt het zeer onterecht. Maar je ex-werkgever op social kanalen nog even door het slijk halen, levert je meestal niet zoveel op. Sterker nog: het kan je geld kosten.

Beding

Als een arbeidsovereenkomst beëindigd wordt, gaat dat veelal via een vaststellingsovereenkomst. Daarin wordt vaak een beding opgenomen waarin staat dat je geen negatieve uitlatingen mag doen over je ex-werkgever die schadelijk voor hem zijn. Het kan zijn dat je dan een boete moet betalen als dat is vastgelegd in de vaststellingsovereenkomst. Kijk dus altijd goed naar je vaststellingsovereenkomst en de afspraken die je gemaakt hebt. En wees voorzichtig met uitlatingen op social media. Het kan zelfs je kansen op een nieuwe baan verkleinen. Als je ex-baas het kan zien, dan kan een mogelijke nieuwe baas dat waarschijnlijk ook.

Sander van Dijk, jurist bij DAS

Wil je meer weten over een vaststellingsovereenkomst? Kijk dan op onze site.