Ontslag op staande voet: werkgever weet waar je aan begint

“You’re fired”. Een bekende uitdrukking. Krachtig en duidelijk. “Je bent ontslagen” klinkt veel minder krachtig. Een beetje weifelend zelfs. En dat is niet zo vreemd, denk ik. Ontslag op staande voet blijkt in Nederland vaak niet definitief en zelfs teruggedraaid te moeten worden. Als werkgever kan je iemand wel de laan uit sturen, maar mogelijk komt hij via de rechterlijke weg weer binnen.

Redenen

Er zijn redenen genoeg om een werknemer op staande voet te ontslaan. Denk aan diefstal, geweld op de werkvloer of fraude. Of de rechter de aangevoerde reden ook voldoende vindt, is niet altijd zeker. Zo vond de rechter dat het meenemen van een pak drinkyoghurt dat over de datum is, voldoende reden voor ontslag op staande voet. Een andere rechter oordeelde daarentegen dat het meenemen van twee euromuntstukken geen goede reden was om ontslag op staande voet te geven.

Vernietiging

Maar wat nu als de rechter het ontslag op staande voet vernietigt? Die kans bestaat. Dan blijft de werknemer gewoon in dienst. Wat veel werkgevers vaak niet beseffen, is dat de werknemer die op staande voet is ontslagen ook in dat ontslag kan berusten, maar tegelijkertijd wel aanspraak kan maken op een transitievergoeding en billijke vergoeding. Dit kan aardig in de papieren lopen. Je kunt in dat geval niet eenzijdig het gegeven ontslag op staande voet intrekken en bent dus afhankelijk van welke weg de werknemer bewandelt.

Ontslag op staande voet, het klinkt zo eenvoudig en als een snelle handeling. Het tegendeel is waar.

Meer weten over ontslag? Download onze gratis DAS Wijzer.