Voorkom Italiaanse verkeersboetes: hier moet je op letten

Acht maanden na je vakantie in Italië alsnog meerdere Italiaanse verkeersboetes op je mat. Dat overkwam Nienke en Gerrit. En zij zijn niet de enige Nederlanders die dat overkomt. In onze video leggen we uit wat de oorzaak is en hoe je dat kunt voorkomen.

Meer weten over verschillende verkeersregels of verkeersborden in het buitenland? Hier vind je per land een aantal aandachtspunten.

Reacties (2)

 • MJ Mol |

  Jammer dat U dit ne vorig jaar had gemeld; ik werd 2 x geflitst – bij het in- en het uitrijden van de ZTL in Rome, waar je als je voor het bord staat geen kant op kunt vanwege het verkeer. Keren en teruggaan kostte mee 2 bekeuringen. Heb ze betaald, maar kun je ze nog aanvechten m.b.v. DAS?

  • DAS |

   Dank voor uw reactie. Dat ligt aan de grond waarop u het wilt aanvechten. Meestal kan het helaas niet, tenzij uw hotel gelegen was in de Zona en u tijdig via het hotel een ontheffing had aangevraagd en dit niet is doorgekomen bij de politie. Het is begrijpelijk dat u in Italië het verbod makkelijk over het hoofd ziet. Het aantekenen van beroep, omdat u het verkeersbord niet tijdig heeft gezien of niet begreep heeft helaas geen zin. Ook dat u in korte tijd tweemaal bent geflitst voor dezelfde overtreding is naar Italiaans recht geen reden om één bekeuring aan te vechten. Het Italiaanse Hooggerechtshof heeft bepaald dat men alle bekeuringen dient te betalen, ook als men in zeer korte tijd meerdere zelfde overtredingen heeft begaan. Ik hoop dat uw vraag hiermee voldoende beantwoord is.
   Vriendelijke groeten,
   Mireille Detrixhe