Vraag het DAS-dag: voor herhaling vatbaar

Masterclass Wet financieel toezicht

Masterclass Wet financieel toezichtAfgelopen zaterdag heb ik samen met collega’s bijna 300 mensen gebeld die zich hadden opgegeven voor een vrijblijvend juridisch adviesgesprek tijdens de Vraag het DAS-dag.

Zo’n dag is altijd speciaal. Je bent op zaterdag op kantoor en je ontmoet je collega’s van andere vestigingen. Met allemaal hetzelfde doel: mensen helpen met een advies en ze daarbij een goed gevoel geven. En als de beller een goed gevoel heeft, heb ik dat natuurlijk ook.

Terugbellijstje

Mijn collega’s en ik kregen bij binnenkomst een lijst met mensen die we moesten terugbellen. Ik had deze dag best een gevarieerd ‘terugbellijstje’. Van arbeidsrechtelijke vragen tot vragen over aankopen, buren en huurgeschillen. De ‘burenvraag’ ging over overhangende takken. Vaak gaat er achter burenconflicten een geschiedenis schuil. Ook in dit geval. Door goed te luisteren en vragen te stellen, bleek dat de buren in het verleden niet zo vriendelijk waren geweest. De vragenstelster wilde haar rechtspositie weten, zodat ze goed en onderbouwd de buren te woord kon staan.

Iets extra doen

De klanten die ik aan de lijn had vonden het bijzonder dat we op zaterdag gingen terugbellen. Op deze manier kun je iets extra’s voor mensen doen. Ik draag daar graag mijn steentje aan bij. Ik vind het voor herhaling vatbaar en misschien ook wel meerdere keren per jaar. Er is in ieder geval genoeg animo voor. Een vragensteller van die dag gaf zelfs als reactie: ‘Ik zou een paar keer per jaar zo’n dag houden.’ En ik, ik ben er volgende keer weer bij.

Monique Carius-Kool, Adviesdesk

Heb je een juridisch conflict of hangt het in de lucht? Er is een hoop dat je zelf kunt doen om het te voorkomen óf op te lossen. Bekijk onze downloads, antwoorden op veelgestelde vragen of abonneer je op onze nieuwsbrief.