Let op voor spooknota’s in vakantieperiode

  • 01-08-2013 door DAS

Herkent u dat? Al die nota’s die nog net voor uw vakantie binnenkomen. Wel zo fijn om die maar gelijk te betalen. Maar blijf wel opletten. Juist in de vakantie worden er weer veel spooknota’s verzonden. Het blijft dus belangrijk om goed op te letten en tijdens uw afwezigheid goede instructies achter te laten, zodat dit soort onnodige kostenposten kunnen worden voorkomen.

Bedragen

Vaak zijn de factuurbedragen niet al te hoog, beneden de 300 euro. Door onvoldoende aandacht te besteden aan de facturen wordt een bepaald percentage van de spookfacturen betaald en dat is snel geld verdienen voor de fraudeur.

Acquisitiefraude

Naast spooknota’s blijft acquisitiefraude een vorm van fraude die u als ondernemer handenvol geld kan kosten. Bij deze vorm van fraude wordt op slinkse wijze een advertentie of bedrijfsvermelding verkocht. Als achteraf wordt ontdekt dat u door misleiding geld afgetroggeld is, dan is het heel lastig om het geld terug te krijgen.

Blijf dus alert tijdens de vakantieperiode. Een gewaarschuwd ondernemer telt voor twee.

Download voor meer informatie over spooknota’s en acquisitiefraude de DAS Wijzer voor ondernemers ‘Leveranciersgeschillen opgelost’.

Dirk van Loo, jurist