Thuiswerken: rechten en plichten

  • 27-03-2014 door Jeannet Bekhof

Thuiswerkers zijn nog onvoldoende bekend  met hun rechten, las ik vorige week in een onderzoek naar de rechten van thuiswerkers. Zo geeft bijna 80% van de ondervraagden aan dat zij niet wisten dat de werkgever aansprakelijk gesteld kan worden voor letsel wanneer je thuis over een keukentrapje valt. Het eerste wat toen door mij heen schoot, was dat dit niet klopt. Want hoe had de werkgever kunnen voorkomen dat zijn werknemer struikelt over een keukentrapje. En waarom zou hij daarvoor aansprakelijk zijn.

Ongeval thuis tijdens uitvoeren werk

Stel nu dat de werknemer op kantoor over een keukentrapje of mijn part over een bureaustoel was gestruikeld. Is de werkgever dan aansprakelijk?  Nee. Tenzij er sprake was van een gevaarlijke situatie die de werkgever had moeten voorkomen. Een ongelukje tijdens het thuiswerken kan niet zomaar voor rekening komen voor de werkgever. Dat zou een mooie boel zijn.

Voldoen aan Arbowet

Wel moet de werkgever instaan voor een goede werkplek bij zijn werknemer. Uiteraard kan de werkgever hier alleen voor zorgen als de werknemer hier aan meewerkt. Maar als de werknemer dan toch zijn laptop op de keukentafel zet en niet aan het bureau dat voldoet aan de eisen van de Arbowet, dan is het niet meer aan de werkgever. En werk je bijvoorbeeld als houtbewerker, dan moet de werkgever ervoor zorgen dat de gereedschappen thuis ook aan de veiligheidseisen voldoen.

Maak goede afspraken

Om onduidelijkheden te voorkomen, moeten werkgever en werknemer goede afspraken maken over hoe de werkplek thuis wordt ingericht en uiteraard zal de werknemer deze afspraken als hij thuis werkt ook moeten naleven.

Jeannet Bekhof, senior jurist arbeidsrecht